Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Dobrodružství s Bacílkem Škodílkem: Nemocnice AGEL Český Těšín buduje zdravé hygienické návyky u dětí

7.10.2024

Český Těšín, 7. října 2024 – Malí průzkumníci z mateřské školky se vypravili do Nemocnice AGEL Český Těšín, kde se společně s paní doktorkou naučili bojovat s nezbedným Bacílkem Škodílkem! V rámci zábavného programu Hygiena rukou do škol a školek objevovali, jak zbavit své ruce veškerých nečistot. Vyzkoušeli speciální ultrafialové záření a nahlédli i do prostorů rehabilitační ambulance. Tato hravá exkurze posílila důležité hygienické návyky a udělala z dětí malé odborníky na zdraví.

Nemocnice AGEL Český Těšín přivítala děti z mateřské školy Smetanova na vzdělávací návštěvě s hravým programem. Hlavním záporákem dne byl Bacílek Škodílek, kterého děti úspěšně porazily díky správnému mytí rukou. Aby si však byly jisté, že se vytrvalému protivníkovi úspěšně ubránily, pomohla jim lampa s ultrafialovým zářením, která dokázala odhalit i ty nejmenší nečistoty!

Děti měly možnost prohlédnout si rehabilitační ambulanci, seznámit se s různými procedurami, a dokonce si na vlastní nožky vyzkoušet speciální rehabilitační chodník. „Byly nadšené, že si během exkurze mohly všechno osahat! Ještě ve školce si s námi o nových zážitcích povídaly a díky edukační básničce se před jídlem snažily dbát na důkladné umývání rukou. Věřím, že jim to vydrží,” uvedla Kateřina Nawratová, vedoucí mateřské školy Smetanova.

Celým programem děti provázel vedoucí fyzioterapeut Nemocnice AGEL Český Těšín, Mgr. Alfréd Heckel.Všechno jsme si důkladně prošli. Ukázal jsem, kde sedí paní doktorka, pověděli jsme si o rehabilitačních procedurách, a hlavně o správných hygienických návycích,” doplnil. Další podobná edukační exkurze už se chystá. „Hned 18. října navštíví naši nemocnici také mateřská škola Mosty,uzavřel Heckel.

Právě důkladné mytí rukou je efektivní prevencí šíření infekčních onemocnění a tento zábavný program pomáhá dětem k vypěstování důležitých zdravých návyků. Nemocnice AGEL Český Těšín se těší na další malé průzkumníky z okolních škol a školek, kteří se zapojí do tohoto přínosného projektu.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská, tisková mluvčí AGEL

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: