Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Den zdraví přilákal do Nemocnice AGEL Český Těšín sto návštěvníků

4.6.2024

Den zdraví v Nemocnici AGEL Český Těšín se těšil velkému zájmu veřejnosti. Pro návštěvníky byla připravena celá řada stanovišť, kde si mohli nechat bezplatně vyšetřit svůj zdravotní stav. K dispozici bylo měření tlaku, hladiny cukru v krvi, rozbor stavby těla nebo rehabilitační poradna s vyšetřením nožní klenby.

Největší zájem byl o vyšetření cukru v krvi, vyšetření na podoskopu a rozbor stavby těla. Kromě Dne zdraví pořádala Nemocnice AGEL Český Těšín také Den dětí pro své zaměstnance. Děti měly k dispozici šest stanovišť, kde plnily úkoly formou hry a povozit se mohly i na ponících.

 

„Zahájení programu a koncert ZUŠ Pavla Kalety z Českého Těšína jsme se i přes nepříznivou předpověď počasí rozhodli realizovat v parku nemocnice a vyplatilo se to, svítilo nám sluníčko. Pršet začalo až 15 minut před skočením programu. Další program Dne zdraví následně probíhal v prostorách rehabilitační ambulance,“ uvedl Mgr. Alfréd Heckel vedoucí fyzioterapie
a ergoterapie a specialista marketingu z Nemocnice AGEL Český Těšín.

 

Zájemci si u nutriční terapeutky také mohli nechat pomocí speciální váhy zjistit podíl tuku, vody a svalů v těle. Na stanovišti fyzioterapie si ověřili správné držení těla a pod UV lampou zkontrolovali čistotu rukou. „Co návštěvníky opravdu hodně zajímalo, bylo vyšetření na podoskopu, o které je tradičně velký zájem. Jen u tohoto stánku bylo vyšetřeno v odpoledních hodinách více než 40 pacientů. Oblíbené bylo i stanoviště, kde si návštěvníci mohli nechat změřit hladinu cukru v krvi a krevní skupinu,“ říká Mgr. Alfréd Heckel.

 

Vyzkoušet si také mohli resuscitaci na figuríně za asistence studentů Střední zdravotnické školy AGEL. Návštěvníci akce si odnesli cenné informace z jednotlivých stanovišť včetně brožurek s doporučenou životosprávou a cvičením. „Velký zájem veřejnosti byl pro všechny milým překvapením. Znát svůj zdravotní stav je důležité a mnohdy to pomůže zlepšit kvalitu života,“ zakončila MUDr. Barbora Zbránková, ředitelka Nemocnice AGEL Český Těšín.

Zpět

Kontakt pro média

Mgr. Radka Miloševská
tisková mluvčí AGEL
press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: