Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Malí školáci se učili první pomoc i hygienu rukou v Nemocnici AGEL Český Těšín

13.4.2023

Novou aktivitu zaměřenou na oblast zdravotní výchovy nabídla dnes malým školákům Nemocnice AGEL Český Těšín. Dvě desítky žáků 2. třídy Základní školy Ostravská z Českého Těšína si mohly osobně v nemocnici vyzkoušet základy první pomoci či správnou hygienu rukou, a to pod dohledem zkušených zdravotníků.

Cílem je zlepšit povědomí dětí o zdraví a péči o něj a naučit je základním postupům při poskytování první pomoci, obvazování i mytí rukou. Akce proběhla přímo v nemocničních prostorách a edukace byla vedena zkušenými zdravotnickými pracovníky. „Děti se naučily správným postupům pomoci při úrazech, popáleninách, krvácení a dalších zdravotních komplikacích, a to ve stylu a rozsahu, který odpovídá jejich věku. Věřím, že názorná ukázka v nemocničním prostředí pro ně byla intenzivním zážitkem, a tak si z předaných informací odnesou více, než by tomu bylo při výuce z učebnic,“ přibližuje Mgr. Alfréd Heckel, marketingový pracovník Nemocnice AGEL Český Těšín, s tím, že cílem kurzu je nejen předat dětem nutné vědomosti, ale také je pomocí praktického nácviku natrénovat.

Součástí akce pak bylo i téma hygieny rukou a jejího správného provádění. To si mohli školáci nacvičit a otestovat i pod UV lampou, která spolehlivě odhalí veškerá opomenutá místa. Doplňkovým tématem pak byla prohlídka prostor oddělení rehabilitace a povídání na téma rehabilitace u dětí.

„Přínos této akce vidím zejména v propojení učení s reálným životem v reálném prostředí s odborníky, kteří naše učení vždy obohatili o mnohé zajímavosti. Ve škole s tématem hygieny a první pomoci pracujeme napříč všemi ročníky. S mými druháky nyní probíráme to, jak vyhledat pomoc v případě ohrožení zdraví, nebo jak o sebe správně pečovat,“ popisuje Mgr. Pavlína Chudecká, třídní učitelka II.A ZŠ Ostravská z Českého Těšína.

Návštěva dětí ze ZŠ Ostravská proběhla v Nemocnici AGEL Český Těšín ve čtvrtek 13. dubna dopoledne. Další školáky by pak nemocnice v rámci dlouhodobé spolupráce se školami mohla přivítat ještě před začátkem letních prázdnin.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: