Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Do Nemocnice AGEL v Českém Těšíně přivanula velikonoční atmosféra

6.4.2023

Po dlouhé šedé zimě těší zrak pacientů a personálu Nemocnice AGEL Český Těšín veselé jarní tóny a pestré barvy kraslic. Nemocnice se jako každý rok ponořila do velikonoční atmosféry, aby co nejvíce zpříjemnila svátky jara lidem, kteří pro své onemocnění nemohou být doma se svou rodinou.

„Velikonoce v naší nemocnici probíhají každoročně za plného provozu. Oddělení fungují bez omezení, takže pacienti u nás zůstávají i přes tyto svátky. Celkem se jedná o přibližně 120 klientů, kteří budou velikonoční dny trávit na nemocničním lůžku na odděleních odborné ošetřovatelské péče, následné péče, rehabilitaci a sociálních lůžkách,“ uvedla hlavní sestra Nemocnice AGEL Český Těšín Mgr. Alice Ručková a doplnila, že již v předvelikonočním období připravovali klienti sociálních lůžek výzdobu a nejrůznější dekorace, které zkrášlují prostředí nemocnice.

Velikonoční atmosféra se neprojevila jen na výzdobě a společných aktivitách, ale také na jídelníčku pacientů. „Kuchyně naší nemocnice dodržuje tradice svatého týdne. Například na zelený čtvrtek chystá stravovací provoz jako první chod pórkovou polévku. Pátek bude dle křesťanských tradic bezmasý a připraveno bude odlehčené jídlo,“ přibližuje Mgr. Ručková s tím, že jako milou pozornost dostanou pacienti na Velikonoční pondělí perníček s velikonočním motivem.

Velikonoční atmosféru pacientům českotěšínské nemocnice zpříjemní také čtvrteční návštěva studentů místní AGEL Střední zdravotnické školy, kteří navštíví pacienty na oddělení odborné ošetřovatelské péče a následné péče. Společně si zazpívají a připomenou jarní tradice.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: