Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Za pacienty Nemocnice AGEL Český Těšín dorazil Mikuláš, přinesl dárečky, ale také úsměvy na tváři

6.12.2022

V úterý 6. prosince přinesl Mikuláš se svou družinou nadílku pro desítky pacientů Nemocnice AGEL Český Těšín. Mikulášskou partu tvořili žáci AGEL Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně, kteří pacientům rozdali drobné dárečky a připravili si doprovodný program.

Mikulášská návštěva v Nemocnici AGEL Český Těšín vykouzlila úsměvy na tvářích a zahřála nejedno srdíčko. Dopolední program byl uzpůsoben na míru pro pacienty oddělení následné péče, oddělení odborné ošetřovatelské péče a pacienty oddělení následné péče s rehabilitací. Žáci v dokonalých kostýmech předávali pacientům drobné dárečky, které připravila nemocnice, zpívali nejen vánoční písně, přednášeli básničky anebo hráli na ukulele. Pokud to situace dovolí, navštěvuje Mikuláš těšínskou nemocnici každý rok. Vánoční atmosféra a pestrý program blahodárně působí na psychiku pacientů, kteří si nemohou užít svátky a adventní čas doma s rodinou. Ačkoliv jsou pacienti dospělí, rádi se vrací do dětských let, aby si připomněli tento kouzelný čas.

„Hospitalizovaným pacientům každým rokem zpříjemňujeme předvánoční čas. Jsme moc rádi za výbornou spolupráci se studenty AGEL SZŠ, kteří již čtvrtým rokem organizují akci „Mikuláš“. Nápadité masky Mikuláše, čerta a anděla vykouzlí úsměv na tváři nejen pacientům, ale i personálu,“ uvádí Mgr. Alice Ručková, MBA, členka představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín. Těšínská nemocnice byla přímo v obložení Mikulášů. Za pacienty se totiž vydali celkem tři týmy žáků. Každý tým tvořil Mikuláš, anděl a čert. „Když jsem akci vyhlásila jako dobrovolnou, tak jsem se trochu obávala, že se nikdo nepřihlásí, ale opět mně naši žáci nezklamali a zapojili se aktivně, aby mohli potěšit seniory v nemocnici AGEL v Českém Těšíně. Tentokrát se přihlásilo devět žákyň převážně druhého ročníku a byly ochotné si sehnat kostýmy a připravit krátký program, do kterého zapojily i seniory. Moc si vážím jejich ochoty se zapojit do akce, která má mezigenerační rozměr. Věřím, že se akce velmi líbila jak seniorům, tak vedení nemocnice včetně zdravotnického personálu nemocnice,“ popisuje PhDr. Karin Delongová, zástupkyně ředitele AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické.

Letošní mikulášská nadílka není jedinou akcí, která proběhla mezi školou a těšínskou nemocnicí. Žáci AGEL Střední zdravotnické školy pravidelně navštěvují pacienty již od roku 2018, kdy škola zahájila svůj provoz. Žáci každoročně připravují velikonoční program, tvoří přáníčka, dárečky a pacienty navštěvují s pomlázkou. Velmi oblíbený je i program Setkávárna organizace ADRA, ve kterém má škola aktuálně 13 dobrovolníků, kteří se účastní setkávání s pacienty u kávy vždy po vyučování. Mezi další aktivity patří také program k příležitosti MDŽ, kdy chlapci přejí nejen zaměstnankyním těšínské nemocnice, ale také pacientkám nebo Den seniorů, který probíhá ve spolupráci s organizací ADRA. „Spolupráce mezi námi a nemocnicí je výborná a pravidelná. Stále vymýšlíme nové a nové příležitosti, jak spolupráci rozšířit a zlepšit. Vedení nemocnice je velmi vstřícné a vděčné za jakoukoliv společnou aktivitu, která je prospěšná jak pacientům, tak personálu, ale i našim žákům,“ říká PhDr. Karin Delongová a dodává, že dobrý ohlas na spolupráci má také Den zdraví, který pořádá pro širokou veřejnost těšínská nemocnice ve spolupráci se žáky oboru praktická sestra a zdravotnické lyceum.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: