Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Cvičný zásah hasičů v Nemocnici AGEL Český Těšín prověřil také evakuaci pacientů

21.10.2022

Hasičské houkačky byly slyšet v úterý 18. října v areálu Nemocnice AGEL Český Těšín. Nahlášen zde byl požár na oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením. Na první pohled dramatická akce byla ale předem domluveným cvičením, které prověřilo i evakuační systém v praxi.

Valící se kouř z pod dveří kuchyňky v budově C českotěšínské nemocnice na oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením ohlásila v deset hodin dopoledne jedna z pracujících sestřiček. „Ta ihned informovala ostatní personál a rozběhla se rychlá akce. Lékařka oddělení oznámila událost na linku 150 a ani ostatní zaměstnanci nezaháleli. Dali mokré prostěradlo pod dveře kuchyňky, aby zabránili šíření kouře. Dále také informovali pacienty o tom, že hoří a zajistili je na pokojích s personálem,” popsala začátek plánovaného cvičení Mgr. Alice Ručková, MBA, členka představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín.

Hasičský záchranný sbor byl na místě během několika málo minut a jeho členové se ihned ujali vedení. „Profesionálně uhasili požár, vyfoukali kouř z chodby, zkontrolovali a informovali pacienty na pokojích. Ti byli předem o cvičení informováni. Hasiči si rovněž si vyzkoušeli evakuovat 2 pacienty-figuranty na speciálních evakuačních podložkách. Jednalo se o studenty AGEL Střední zdravotnické školy z Českého Těšína,” uvedla dále Mgr. Růčková.

Úterní cvičení bylo prospěšné nejen pro hasiče, kteří si vyzkoušeli zásah v prostorách nemocnice, ale také pro zaměstnance, neboť si prakticky všichni vyzkoušeli evakuační systém v praxi. „Zkušenosti z této akce budou prezentovány ostatním pracovníkům nemocnice na celoústavním semináři v listopadu,” dodala na závěr Mgr. Alice Ručková, MBA.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: