Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Zmodernizovaný rentgen se v Nemocnici AGEL Český Těšín osvědčil

7.7.2022

Modernizace rentgenu se v Nemocnici AGEL Český Těšín osvědčila. Ročně na něm zdravotníci provedou přes 13 tisíc výkonů.

„Rentgenové pracoviště je v Českém Těšíně jediné svého druhu, další takové jsou nejblíže v Třinci a Karviné. Největší výhodou našeho pracoviště je, že se na běžné rentgenové vyšetření pacienti nemusí objednávat a toto vyšetření je provedeno téměř ihned v závislosti na naplnění čekárny,” říká MUDr. Barbora Zbránková, předsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín.

V rámci ochrany pacienta stran dávky ionizačního záření je toto pracoviště od loňské modernizace vybaveno kromě expozičních komůrek pro optimalizaci množství záření také DAP-metrem, který měří součin dávky ionizujícího záření a plochy těla pacienta. Tyto přístroje společně měří množství vyprodukovaného záření, na základě kterého pak lze odhadnout právě radiační zátěž pacienta.

Rentgenové pracoviště v Nemocnici AGEL Český Těšín využívá každoročně tisíce pacientů, kteří přicházejí od praktických lékařů, ale i z jednotlivých odborných ambulancí - plicní, neurologické, urologické, ORL, zubní, revmatologické, interní, kardiologické, rehabilitační, ortopedické či chirurgické. „Pacienti u nás mohou absolvovat skiagrafické snímkování celého skeletu a břicha, včetně OPG vyšetření. Pacientům jsou přitom k dispozici dvě snímkovny s nepřímou digitalizací, které nabízejí krátké čekací lhůty,“ vysvětluje MUDr. Jana Rupčíková, primářka RDG oddělení Nemocnice AGEL Český Těšín a dodává, že pro pacienty na lůžkových odděleních nemocnice je pak k dispozici i mobilní rentgenový přístroj, který je pro špatně mobilní pacienty komfortnější.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: