Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice AGEL Český Těšín, která letos slaví 85 let, zve na Den zdraví a prevence. Program je zaměřen na všechny generace

31.5.2022

Nemocnice AGEL Český Těšín zve širokou veřejnost na Den zdraví a prevence, který se uskuteční ve čtvrtek 2. června od 14.00 do 17.00 hodin. Zdravím nabité odpoledne nabídne také kulturní program připravený k 85. výročí založení nemocnice. V její zahradě bude k vidění například výstava historických fotografii a zdravotnických exponátů Muzea Těšínska.

Prevence je základem dobrého zdraví, a proto českotěšínská nemocnice připravila na první červnový čtvrtek pestrou škálu nejrůznějších vyšetření, měření a poradenství. Zájemci si mohou nechat například zhodnotit stav svého těla prostřednictvím speciální váhy, snadné vyšetření na podoskopu odhalí ortopedické vady nohou, k dispozici bude v neposlední řadě i měření aktuální hodnoty cukru v krvi.

„Jsem velice ráda, že můžeme opět připravit nejen pro občany Českého Těšína plnohodnotný preventivní den, na kterém se lidé dozvědí o svém zdraví cenné informace, aniž by se museli objednávat do ambulance. Program jsme připravili tak, aby byl cenný pro všechny generace. Proto nebude chybět nutriční, rehabilitační či diabetologické poradenství, zájemci dostanou i praktické rady, jak třeba polohovat imobilního pacienta, jak si správně umývat ruce nebo jak má vypadat první pomoc, což předvedou místní studenti AGEL Střední zdravotnické školy,” přibližuje akci MUDr. Barbora Zbránková, předsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín.

Den zdraví a prevence bude mít nemalý přesah i do minulosti, neboť právě v letošním roce nemocnice v Českém Těšíně slaví 85 let od svého založení. Jarem probuzená nemocniční zahrada tak bude místem krásné výstavy historických fotografií a zdravotnických pomůcek v režii Muzea Těšínska. Ke zhlédnutí bude i výstava fotografií Miroslava Pawelka nebo hudební vystoupení.

Čtvrteční program odstartuje již v dopoledních hodinách prezentací AGEL Střední zdravotnické školy, slavnostní zahájení Dne zdraví a prevence se pak uskuteční s úderem 14.00 hodiny.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: