Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Velikonoční atmosféra vládne napříč Nemocnicí AGEL v Českém Těšíně

6.4.2022

Velikonoční atmosféra zavládla v Nemocnici AGEL Český Těšín už tento týden. Zaměstnanci ve spolupráci s humanitární organizací ADROU zpříjemnili středeční dopoledne 6. dubna pacientům a klientům Sociální služby.

Dobrovolníci z organizace ADRA spolu se žáky z AGEL Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně zpříjemnili středeční dopoledne téměř všem pacientům a klientům lůžkových oddělení. Žáci spolu s dobrovolníky pomáhali pacientům vyrábět velikonoční dekorace a přáníčka. Během tvorby pacienti vzpomínali na své oblíbené velikonoční tradice a zvyky. To vše doprovázela vůně kávy a dobré nálady.

„Vítáme každou aktivitu, která přinese našim klientům rozptýlení v nemoci. Pobyty pacientů jsou v naší nemocnici dlouhé, proto se jim ten čas snažíme zpestřit. A toto je právě taková akce, kdy si připomeneme společně Velikonoce a jako bonus navíc pacientům zůstane památka pro další dny. Vlastnoručně vyrobená dekorace, kterou si mohou nechat na pokoji nebo někoho obdarovat. Také jsem velmi ráda, že se zapojili studenti AGEL Střední zdravotnické školy z Českého Těšína. Jejich mládí vnese mezi pacienty optimismus a oni sami mají příležitost vidět práci na našich odděleních i z jiné stránky,“ těší se MUDr. Barbora Zbránková, předsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín.

„Díky dlouhodobé a kvalitní spolupráci mohla vzniknout tato krásná akce s názvem Velikonoční tvoření s pacienty. Celkem 6 našich žáků navštívilo pacienty nemocnice a společně s pracovníky ADRY tvořili přání k Velikonocům v příjemné atmosféře předvelikonočního období. Jedná se o pravidelnou akci, která byla bohužel na nějakou dobu přerušená kvůli pandemii. Velmi si vážím toho, že jsou žáci ochotní věnovat svůj volný čas druhým. Jejich přítomnost zpestřila den seniorům a vykouzlila jim dobrou náladu a úsměvy na tváři. Moc se těšíme na další spolupráci a připravované akce“, pochvaluje si PhDr. Karin Delongová, zástupkyně ředitele AGEL Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy zdravotnické v Českém Těšíně.

Nemocnice AGEL Český Těšín velmi úzce spolupracuje s humanitární organizací ADRA, jejíž dobrovolníci pravidelně navštěvují pacienty a klienty Sociální služby. Mimo jiné se dobrovolníci, žáci i zaměstnanci nemocnice pravidelně potkávají po celý rok v rámci různých událostí. Poslední akcí v podobném duchu byla oslava Mezinárodního dne žen.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: