Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Sanitáři si vždy práci najdou, proto Nemocnice AGEL Český Těšín pořádá kvalifikační kurz Sanitář

7.1.2022

Nemocnice AGEL Český Těšín pořádá již celkově čtvrtý akreditovaný kurz Sanitáře. Důvodem je stále rostoucí a dlouhotrvající zájem o rekvalifikaci v oblasti zdravotnictví. Absolvent kurzu získá jistotu práce ve zdravotnických zařízeních, což dokazuje také fakt dlouhotrvající poptávky po nelékařském zdravotnickém personálu v rámci celé České republiky. V nadcházejícím kurzu zbývají poslední volná místa.

Kurz Sanitáře se těší velkému zájmu a oblibě nejen v českotěšínské nemocnici. Ta úzce spolupracuje s AGEL Střední zdravotnickou školou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Českém Těšíně, která také pravidelně pořádá sanitářský kurz. Poslední prosincový kurz zde ukončilo 14 absolventů, někteří z nich našli uplatnění již během svého studia.

Nadcházející kurz, který Nemocnice AGEL Český Těšín pořádá, začíná 18. ledna a jeho předpokládaný konec je plánován na počátek dubna 2022. Kurzisty během následujících necelých tří měsíců čeká jak teoretická, tak i praktická výuka přímo v českotěšínské nemocnici. „Teoretická část výuky bude probíhat dvakrát týdně, vždy v úterý a čtvrtky v odpoledních hodinách v prostorách naší nemocnice a odborných učebnách AGEL Střední zdravotnické školy v Českém Těšíně. Následně kurzisté absolvují praxi na lůžkových odděleních naši nemocnice. V rámci této praxe navštíví kurzisté také pracoviště patologie, operačních sálů, laboratoře, rehabilitace nebo nemocniční lékárny,“ uvádí Mgr. Alice Ručková, MBA., členka představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín.

Kvalifikační kurz končí praktickou a teoretickou zkouškou. Po skončení kurzu obdrží absolventi osvědčení o způsobilosti výkonu povolání sanitáře s neomezenou platností. Velmi často se stává, že již během praxe v nemocničních zařízeních dostávají účastnici kurzu nabídky práce. „V roce 2021 posílili náš tým celkem 3 nově kvalifikovaní sanitáři. Naše nemocnice je uvítala na odděleních následné péče,“ zmiňuje Mgr. Alice Ručková, MBA a zároveň dodává, že nemocnice je otevřena dalšímu náboru.

Do kurzu se mohou hlásit zájemci starší 18 let s ukončeným základním vzděláním a v dobrém zdravotním stavu. Uchazeč musí být očkován proti hepatitidě typu B, případně mít za sebou 1. dávku vakcíny v době začátku kurzu. Všem kurzistům jsou poskytnuty studijní materiály. V případě, že absolvent kurzu nastoupí do zaměstnaneckého poměru těšínské nemocnice, je zde možnost vrácení účastnického poplatku, který činí 6 000 korun. Přihlášku včetně dalších informací naleznou zájemci na Akreditovaný kvalifikační kurz SANITÁŘ | Nemocnice AGEL Český Těšín

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: