Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice AGEL Český Těšín nenechala úředníky, strážníky ani pošťáky ve štychu. Rychle rozšířila kapacitu odběrového místa

11.3.2021

Enormní zájem o antigenní testování registruje Nemocnice AGEL Český Těšín, která proto navýšila kapacity odběrového místa. Díky tomu se daří testovat i skupiny zaměstnanců nezbytných pro chod samospráv a důležitých organizací.

Povinnost testovat na covid-19 platí již několik dnů ve větších firmách a od středy 10. března dopadla také na zaměstnance veřejné správy. „Naše odběrové místo čelilo v posledních dnech zvýšenému zájmu o antigenní testování zaměstnanců různých podniků, což přesahovalo kapacitní možnosti našeho odběrového místa. Ale vědomi si důležitosti těchto testů, rozhodli jsme se vyčlenit další kapacity pro testování tak, aby pokrylo zájem strategických a spolupracujících firem a zároveň i široké veřejnosti,” potvrzuje MUDr. Barbora Zbránková, předsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín.

Efektivní a rychlá reakce nemocnice tak umožnila rozšířit testování například o zaměstnance městského úřadu Český Těšín, včetně strážníků městské policie. Minulý týden zdravotníci otestovali 110 pracovníků města, ve čtvrtek 11. března ještě o padesát více. „Město Český Těšín si nesmírně váží a kladně hodnotí přístup Nemocnice AGEL Český Těšín a vzájemnou koordinaci při testování, které nemocnice našim zaměstnancům a strážníkům umožnila,” říká starostka Českého Těšína Gabriela Hřebačková. „Velmi oceňujeme, že nám nemocnice tuto možnost nabídla v nelehké a obtížné době, kdy jsme si vědomi, že zdravotnické zařízení je už tak exponovaným místem, kde zdravotníci pracují pod obrovským tlakem. My máme za sebou dvě testování a mohu říci, že se i v této složité době vždy setkáváme s úsměvy na tvářích všech pracovníků,” těší starostku Hřebáčkovou.

Nemocnice AGEL Český Těšín vyhověla dále také žádostem o testování pracovníků dalších podniků ve městě a jeho okolí. „Snažíme se uspokojit maximální počet zájemců, vše je pochopitelně závislé na našich personálních možnostech. Technické zázemí je zcela dostačující, stejně tak máme dostatek materiálního vybavení,” ubezpečuje MUDr. Barbora Zbránková. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: