Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacienti Nemocnice Český Těšín se těší na další společná promítací odpoledne

2.3.2020

Kinokavárna Nemocnice Český Těšín odstartovala další, v pořadí již pátou sezonu. Pacienti lůžkových oddělení zde tráví společné chvíle u filmů, starých televizních scének či koncertů domácích i zahraničních umělců. Speciální promítací odpoledne v českotěšínské nemocnici, jež patří do sítě AGEL, zahájili poslední únorový pátek, a to humornými scénkami Vladimíra Menšíka i písněmi o lásce.

Prostory kaple na oddělení odborné ošetřovatelské péče se pro program Kinokavárny otevírají téměř každý měsíc. Všední sledování televize za neobyčejný zážitek u velkého plátna vymění na 12 pacientů a klientů Sociální služby. „Smyslem Kinokavárny je zpestřit pacientům pobyt v nemocnici, prožít alespoň „improvizovanou kulturu“, zavzpomínat na hezké pořady z dob jejich mládí, trochu se poveselit i s ostatními pacienty,“ uvádí sociální pracovnice Nemocnice Český Těšín Mgr. Eva Palianová.

Promítaní je vždy obohaceno krátkou prezentací o životě daného umělce. Pacienti se mohou aktivně zapojit a vzpomínat, kde se například slavný komik narodil, z jakých filmů herce znají, jaké písně hudebník složil, čemu se věnoval v mládí apod. Pohodovou atmosféru dotváří také chutná káva, kterou personál nemocnice nabízí zdarma. „Program se snažím přizpůsobit našim pacientům, kteří jsou z velké části seniory ve věku 80 až 90 let. Líbí se jim například scénky z Televarieté, pořady s Vladimírem Menšíkem a Jiřinou Bohdalovou či Miroslavem Šimkem, záznamy koncertů Moravanky, Waldemara Matušky, Andre Rieueho, ale i krátké pořady o přírodě,“ popisuje rozmanitou programovou náplň sociální sestra.

Projekt Kinokavárny se rozjel v únoru 2016 a probíhal vždy jednou měsíčně. Od loňského roku se střídá s dalšími volnočasovými akcemi a pravidelnými aktivitami, kterými českotěšínská nemocnice zpříjemňuje pobyt pacientů. Ty navštěvují například studenti AGEL Střední zdravotnické školy, děti z okolních mateřských škol a také dobrovolníci v rámci programu Setkávárna. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: