Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Studenti střední zdravotnické školy rozveselili seniory v Nemocnici Český Těšín

20.1.2020

Libozvučné tóny kytary, melodie lidových písní a básnické verše, které si připravili nadaní studenti AGEL Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy v Českém Těšíně, příjemně pohladily ve čtvrtek 17. ledna duši nejednoho pacienta Nemocnice Český Těšín, která patří do skupiny AGEL. Studenti zpestřují program seniorům pravidelně, třeba roznáškou kávy a povídáním.

V Nemocnici Český Těšín pečují převážně o pacienty hospitalizované v následné péči, během rehabilitace a dlouhodobě v sociální péči. „Naši pacienti jsou za každé smysluplné rozptýlení vděční. Na improvizovaném pódiu v tělocvičně, kde se sešla třicítka seniorů, se během padesáti minut vystřídalo patnáct studentů. Někteří žáci vystoupili s kytarou, jiní zpívali spolu se seniory nejenom lidové písničky jako Okolo Frýdku, Beskyde, Beskyde, ale i písně současných moderních interpretů jako jsou Vánoce na míru, Anděl, Cesta. Část vystupujících recitovala básně od Josefa Václava Sládka Hvězdy a úryvek Hroznýš z knihy Malý princ od autora A. de Exupéryho. Závěrem si všichni společně zazpívali a senioři odměnili vystoupení studentů nadšeným potleskem,“ popisuje Pavlína Pnioková, marktetingová pracovnice a koordinátorka akce.

Studenti navštěvují pacienty Nemocnice Český Těšín pravidelně a budují si s nimi vztah. „V rámci výuky žáci každý týden dochází za nemocničními pacienty, aby jim udělali radost nejen šálkem dobré kávy a vlídným slovem, ale aby si osvojovali dar naslouchání a empatie s pacientem a aby si s nimi vytvářeli vazby, které překonají bariéru cizosti a pomohou rozptýlit pacientovy obavy. Během roku se vždy podílíme na kulturním programu pro seniory také u příležitosti Mikuláše, Vánoc, Velikonoc a jiných svátků. V březnu přijdeme popřát ženám seniorkám i zaměstnankyním,“ říká zástupkyně ředitele českotěšínské zdravotnické školy PhDr. Karin Delongová.

Díky zázemí nemocnic skupiny AGEL v kraji může škola žákům zajistit nejenom nadstandardní odbornou praxi už od samého začátku studia, ale také možnost zaměstnání po dokončení studia i v jeho průběhu. AGEL Střední zdravotnická škola působí od roku 2017 v Ostravě a od roku 2018 v Českém Těšíně.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: