Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Koledováním i mikulášskou nadílkou těší adventní program pacienty v Nemocnici Český Těšín

5.12.2019

Nadílku pro sto dvacet pacientů přinesl Mikuláš se svou družinou složenou ze studentů Střední zdravotnické školy AGEL ve čtvrtek 5. prosince pacientům oddělení následné péče a oddělení odborné ošetřovatelské péče Nemocnice Český Těšín, člena skupiny AGEL. Adventní atmosférou naplnil obě oddělení také vánoční koncert dětí ze ZUŠ Pavla Kalety.

Kdo by neroztál pod tóny Tiché noci a dalších skladeb, které si připravil osmičlenný houslový sbor pod vedením paní Renáty Wdówkové, ředitelky ZUŠ P.Kalety, aby naladil pacienty na vánoční svátky. „Vánoční výzdoba, koledy i mikulášská nadílka mají kouzelnou moc a velmi blahodárně působí na psychiku našich pacientů. Mnozí z nich, ačkoliv jsou už dospělí, se rádi vracejí do dětských let, aby si připomněli tento kouzelný čas,“ říká Andrea Hrkalová, staniční sestra oddělení následné péče Nemocnice Český Těšín, s tím, že v současnosti se starají o 35 pacientů, kteří vyžadují doléčení po proběhlých onemocněních interních i chirurgických, z nichž 30 osob stráví svátky v nemocnici.

Mikuláše, anděla a čerta se letos již podruhé ujali studenti Střední zdravotnické školy AGEL, kteří dorazili mezi pacienty ve čtvrtek 5. prosince. „Studenti obcházeli jednotlivé pokoje a nadělovali drobné dárky s přáním k Vánocům. Sváteční náladu umocnil také doprovodný program plný básní, písní s balalajkou a kytarou. Každoročně zveme Mikuláše, aby nám rozveselil pacienty, kteří si nemohou užít svátky doma s rodinou a musí advent strávit v nemocnici. Letos se staráme přibližně o 32 pacientů i během vánočních svátků, říká Renáta Rzymanová, zastupující sestra oddělení odborné ošetřovatelské péče Nemocnice Český Těšín, které nyní pečuje o 34 pacientů s těžkým zdravotním postižením vyžadujícím dlouhodobou ošetřovatelskou péči.

Mikulášem však adventní program nekončí.  Ve čtvrtek 12. prosince proběhne adventní koncert posluchačů Lidové konzervatoře Ostrava a ve středu 18. prosince netradičně pacientům popřejí krásné Vánoce děti z Mateřské školy Akátová a Firemní svým vystoupením plným koled a vánočního zpívání.  „Na Štědrý den připravujeme štědrovečerní večeři pro pacienty, kteří kvůli svému zdravotnímu stavu nemohou strávit svátky se svou rodinou. Ačkoliv se snažíme maximum z nich propustit domů, zpravidla 80 jich u nás zůstává,“ říká Mgr. Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice Český Těšín, která přesto věří, že pacientům připraví příjemné vánoční chvíle.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: