Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacienty Nemocnice Český Těšín čeká série jarních koncertů

25.3.2019

Nemocniční koncerty jsou tradičně akcemi, na které se pacienti dlouho předem těší, a pak na ně ještě několik dnů vzpomínají. V Nemocnici Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, proto nebudou chybět ani letos. Připraveny jsou koncerty studentů Lidové konzervatoře Ostrava, ZUŠ Karviná i vystoupení dětí mateřské školy.

„Každý měsíc děláme pro naše pacienty koncerty nebo různá kulturní vystoupení. Mnohdy po skončení odcházejí se slzami dojetí i vzpomínkami na své vlastní dětství. Většinou to jsou starší lidé, kteří jsou u nás hospitalizovaní od několik týdnů až třeba po šest měsíců. Proto pro ně připravujeme různé kulturní programy, abychom jim pobyt u nás zpříjemnili,“ řekla Pavlína Pnioková, koordinátorka pracovníků v sociálních službách a pracovnice marketingu Nemocnice Český Těšín.

Již nyní se mezi pacienty hovoří o Jarním koncertu studentů ze třídy MgA. Andrei Jurčíkové z Lidové konzervatoře Ostrava.  „Zpěváci lidové konzervatoře byli u nás na Vánoce v roce 2017 a nyní přijedou podruhé, na Jarní koncert. Vystoupení bylo na velmi profesionální úrovni,“ uvedla Pavlína Pnioková s tím, že letošní koncert mladých zpěváků je naplánován na úterý 26. března a konat se bude od 9:30 hodin v tělocvičně rehabilitačního oddělení.

V dubnu ve svém pěveckém kalendáři již mají poznačený koncert také starší žáci ze ZUŠ Karviná. V úterý 30. dubna zde se svým repertoárem přijede pěvecký sbor Permoníček. Koncertovat budou od 9:30 hodin ve společenské místnosti rehabilitačního oddělení v budově A a v 10:30 hodin pro pacienty následné péče s rehabilitačním zaměřením v tělocvičně v budově C. Také tento pěvecký sbor je v Nemocnici Český Těšín pravidelným hostem, který pacientům rozdává radost i dobrou náladu. Dubnový koncert bude již čtvrtým vystoupením v nemocnici.

Na návštěvu nemocnice ještě před Velikonocemi se těší i děti z Mateřské školy Firemní a Akátová z Českého Těšína. „Letos si děti ze školky pro naše pacienty připravily nejen společné vyrábění velikonočních motivů, ale také malé pásmo jarních básniček i písniček. Paní učitelky k tomu přidají také povídání o velikonočních tradicích,“ doplnila Pavlína Pnioková.

Na koncerty nejčastěji chodí pacienti oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením, oddělení následné péče, z oddělení ošetřovatelské péče či z rehabilitačního oddělení. Účinkují zde pravidelně nejen Pěvecký sbor Permoníček, žáci Lidové konzervatoře Ostrava, ale také děti místních mateřských i základních škol, či Základní umělecké školy z Českého Těšína.

„Pro psychiku pacientů jsou tyto akce velmi důležité. Přijdou na jiné myšlenky a při pohledu na vystupující malé děti či mládež se jim v paměti vyvolávají pěkné vzpomínky na vlastní dětství a s nimi spojené emoce. Mnohdy pak po koncertě ještě dlouho sedí a povídají si o svém mládí a všech krásných věcech, který tehdy prožili. Nejčastějšími tématy jsou právě Velikonoce, Vánoce či prázdniny na venkově,“ dodala Pavlína Pnioková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: