Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacienti v Nemocnici Český Těšín o adventní atmosféru nepřijdou

18.12.2018

Mikulášská nadílka, koledy či vánoční výzdoba nejsou v tomto ročním období na programu jen v domácnostech. Adventní přípravy aktuálně vrcholí třeba i v českotěšínské nemocnici, kde si pacienti zdejších oddělení vychutnali mikulášskou nadílku i vánoční vystoupení. Další vánoční koledy je přitom ještě čekají, a to například v podání žáků místní mateřské školy.

„Adventní období a s ním spojené zvyky jsou pro naše pacienty velmi významné a oblíbené, byť už zdaleka nejsou dětmi. Každoročně pro ně proto připravujeme nejen Mikulášskou nadílku, ale i tvoření s vánoční tématikou, koncerty s koledami a samozřejmě i tradiční sváteční večeři,“ říká Mgr. Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice Český Těšín, s tím, že v letošním roce se poprvé rolí Mikuláše, čertů a andělů ujali studenti Střední zdravotnické školy AGEL.

Adventní program pak zahrnul i vystoupení žáků Střední zdravotnické školy AGEL, které si pacienti budou moci do Vánoc prohlédnout ještě jednou, a to ve středu 19. prosince. Mimo to je čeká ještě také koledování v podání žáků českotěšínské Základní umělecké školy již tento pátek a vystoupení žáků českotěšínské mateřské školy Firemní, které proběhne 20. prosince.

Ty, kteří nebudou moci trávit v kruhu rodiny ani Štědrý den, pak v nemocnici čeká i tradiční večeře s rybou a salátem. Celkově letos zůstane na Štědrý den v Nemocnici Český Těšín zhruba 80 pacientů.

„Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť se snažíme všem pacientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav zkrátka nedovoluje. V rámci našich možností se jim proto snažíme zde v našich prostorách svátky alespoň připomenout a vyjít jim vstříc, pokud mají nějaká přání,“ říká Mgr. Alice Ručková s tím, že Na Štědrý den pro pacienty nemocnice připraví tradiční večeři zahrnující smažené rybí filé a salát doplněný o ovoce a vánoční cukroví.  Těm, kteří musí dodržovat dietu, pak bude k dispozici alespoň rybí filé a bramborová kaše.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: