Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín modernizuje své prostory

24.7.2018

Pacienti i zaměstnanci Nemocnice Český Těšín se mohou nově těšit z příjemnějšího prostředí. Budova chirurgické ambulance a budova C s ambulantní částí rehabilitace získala nová moderní okna, na rehabilitačním oddělení bylo zrekonstruováno sociální zařízení i zmodernizována cvičebna a pro zaměstnance byla přebudována kuchyňka. V budově A je pacientům i zaměstnancům k dispozici nový moderní výtah a nemocnice také zainvestovala do nové telefonní ústředny a myčky podložních mís.

„Modernizací pokračuje dlouhodobý trend zlepšování vybavení nemocnice. Díky investicím má nyní nemocnice nejen hezčí vzhled, ale také nižší provozní náklady,“ uvádí členka představenstva Nemocnice Český Těšín Mgr. Alice Ručková, MBA, s tím, že celkové náklady do těchto investic činily 3 miliony korun, přičemž finanční prostředky ve výši 2,5 milionu korun poskytlo dle smlouvy o nájmu město Český Těšín a zbývající částku investovala nemocnice.

Největší investicí v hodnotě 1,2 milionu korun bylo pořízení nového výtahu. Zařízení umožňuje přepravu osob i na lůžkách a pro pacienty i zaměstnance znamená vyšší komfort i lepší bezpečnost při přepravě. „Nový výtah je oproti původnímu prostornější, má vyšší nosnost, je modernější, ale především je daleko bezpečnější, spolehlivější a komfortnější,“ vysvětluje Alice Ručková.

Výměna oken, která přišla celkem na 600 tisíc korun, by měla kromě estetizace přinést také energetickou úsporu. „Výměna oken navázala na první etapu, kdy jsme před dvěma roky vyměnili 43 oken na oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením,“ doplnila Alice Ručková.

Rekonstrukce sociálního zařízení na oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením pak přišla na 300 tisíc korun. „Staré koupelny i toaleta pocházely ze 70. až 80. let minulého století, takže byly už poněkud zastaralé. Chtěli jsme vytvořit prostory, ve kterých se pacienti budou cítit komfortně a bude zde plně zachována jejich intimita,“ sdělila Alice Ručková s tím, že podlahy jsou navíc například ošetřeny protiskluzovou dlažbou a sociální zařízení jsou bezbariérová s bezpečnými úchyty.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: