Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Koupel pacientů Nemocnice Český Těšín je nyní příjemnější

12.4.2018

Nemocnice Český Těšín se může pochlubit příjemnou novinkou, jenž význačným způsobem vylepší komfort klientů při hygieně a usnadní práci zdravotnímu personálu. Pacienti Oddělení odborné ošetřovatelské péče, což jsou především těžce nemocní a imobilní pacienti mohou nyní využít pohodlí a další přednosti nové moderní vany.

„Pro zkvalitnění námi poskytovaných služeb jsme pořídili koupací vanu, která je určena k osprchování či koupeli těžce nemocných a imobilních pacientů přímo na lůžku,“ říká staniční sestra Oddělení odborné ošetřovatelské péče Radana Carbolová s tím, že dosud měli k dispozici již jednu obdobnou vanu, kterou si půjčovali z jiného oddělení.

Nově pořízené vybavení je modernější a mají jej vždy k dispozici. „Tyto vany několikrát denně využíváme u našich zhruba 20 imobilních pacientů, kteří vyžadují dlouhodobou ošetřovatelskou péči. Jde především o pacienty vyššího věku po centrální mozkové příhodě, pacienty imobilní, s dekubity, osoby s demencí a v terminálních stavech nemoci,“ doplnila staniční sestra.

Mobilní koupací vana slouží pro provádění osobní hygieny imobilních pacientů na lůžku vleže. Vana je mechanická, sestra jej může nastavit do takové polohy, která bude vhodná pro koupání a přesun pacienta zpět na lůžko. „Uložení pacienta, příprava a samotná koupel je díky nové vaně velmi rychlá a také snadná, a zvládne ji i jedna zdravotní sestra nebo ošetřovatelka. Moderní vana nám nejen velmi usnadňuje péči o nemocného, ale zároveň zvyšuje kvalitu poskytované péče a také komfort samotného pacienta,“ uzavírá Radana Carbolová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: