Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín získala nové přístroje k vyšetření trávicího traktu

20.2.2018

Dvěma novými přístroji – koloskopem a gastroskopem - se může pochlubit gastroenterologická ambulance Nemocnice Český Těšín, která patří do skupiny AGEL. Díky novým přístrojům, které slouží k vyšetření tlustého střeva a žaludku, se pacientům dostane rychlejšího, ale zároveň i kvalitnějšího vyšetření trávicího traktu. Investice do moderních přístrojů, které nahradily starší typy, přišla na více než 1 milión korun.

„Nový koloskop i gastroskop patří mezi moderní současné endoskopické technologie. Jsou vybaveny celou řadou moderních funkcí, které umožňují lepší diagnostiku a léčbu v horní a dolní části trávicí trubice. Jejich konstrukce navíc umožňuje snadnější zavedení přístroje a tím i větší komfort pro pacienta,“ říká lékař českotěšínské gastroenterologické ambulance MUDr. Ladislav Langner.

Vyšetření novými přístroji jsou pro pacienta mnohem šetrnější než u starších typů. Jak gastroskop – přístroj sloužící k vyšetřování jícnu, žaludku a dvanácterníku, tak koloskop – přístroj k vyšetřování konečníku a tlustého střeva, mají menší průměr, jsou z materiálu, který je mnohem lépe pacientem tolerován. Také mají vysoce kvalitní moderní optiku, která dovoluje lékaři důsledně a velmi podrobně prohlédnout sliznice těchto orgánů. „Měsíčně s koloskopem a gastroskopem vyšetříme zhruba čtyřicet pacientů,“ doplnil lékař.

Gastroenterologická ambulance českotěšínské nemocnice je pacientům k dispozici v pondělí a středu od 6.30 do 12.30 hodin. Zájemci o vyšetření se mohou objednávat na telefonním čísle 736 270 471.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: