Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Za pacienty Nemocnice Český Těšín dorazil Mikuláš s družinou

7.12.2017

Byť už se dávno neřadí mezi školáky, o mikulášskou nadílku pacienti Nemocnice Český Těšín nepřišli. Ve středu 6. prosince je postupně na všech nemocničních odděleních navštívil Mikuláš s čerty a anděly, kteří rozdávali balíčky s dobrotami, úsměvy i slova povzbuzení. Rolí Mikuláše, andělů a čertů se přitom ujali žáci SZŠ Karviná a dobrovolníci z organizace ADRA.

„Mikuláš a s ním spojená nadílka patří mezi tradiční předvánoční zvyky, a byť naši pacienti už nejsou dětmi, návštěvu Mikuláše si velice užili. Akce tohoto typu pacientům vždy připomenou život mimo nemocniční areál, přivedou je k příjemným vzpomínkám a vytrhnou z rutiny, která se týká především dlouhodobě hospitalizovaných pacientů,“ shrnuje Mgr. Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice Český Těšín.

Akce v Nemocnici Český Těšín proběhla ve spolupráci se Střední zdravotnickou školou Karviná a dobrovolníky z organizace ADRA, kteří prošli postupně oddělení následné péče, oddělení odborné ošetřovatelské péče, rehabilitační oddělení a oddělení následné péče s rehabilitační zaměřením. Balíčky s ovocem a sladkostmi tak dostalo přímo na pokojích všech 120 hospitalizovaných pacientů nemocnice.

Návštěvou Mikuláše však předvánoční program v Nemocnici Český Těšín zdaleka nekončí. Na odděleních již v těchto dnech probíhají pravidelné tvůrčí dílny spojené s vánočním obdobím a v polovině měsíce, tedy přesně 15. prosince, proběhne v tělocvičně rehabilitačního oddělení a na oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením Adventní koncert studentů hudebního oddělení Lidové konzervatoře a múzické školy Ostrava pod vedením MgA. Andrey Jurčíkové.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: