Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nový přístroj na rehabilitaci pomůže pacientům od bolesti zad i kloubů

12.10.2017

Rehabilitační oddělení Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, získalo nový speciální přístroj, který pacientům napomáhá od bolesti. Moderní přístroj Rebox pomůže odstranit bolesti zad, kloubů a také poúrazové či pooperační bolesti.

„Přístroj je využíván pro léčbu a diagnostiku poruch pohybového aparátu a různých neurologických onemocnění. Pozitivně působí při bolestech zad a kloubů, poúrazové bolesti, při akutním svalovém přetížení, osteoartróze, dně, patních ostruhách a pooperačních bolestech,“ říká fyzioterapeut rehabilitačního oddělení Mgr. Alfréd Heckel s tím, že přístroj je vhodný jak pro rehabilitační oddělení, tak i ve sportovní medicíně, ortopedii, neurologii nebo algeziologii, což je medicinský vědní obor zabývající se léčbou bolesti.

Procedura je prováděna pomocí dvou léčebných elektrod. Jednu si pacient drží v dlani a druhá je aplikována na bolestivé místo, kam se přenáší proudy. V léčené oblasti nastane analgetický efekt (snížená bolestivost), zvýší se mikrocirkulace krve a lymfy a je pozorovatelný myorelaxační efekt (uvolnění svalů, snížení svalové napětí). Dalším okamžitým důsledkem terapie je také snížení otoků postiženého místa.

Délka, frekvence a četnost léčebných procedur záleží na konkrétním problému pacienta. Jedno sezení trvá obvykle 10 až 15 minut. Doba aplikace trvá zpravidla tři až pět sekund v jednom bodě. „Reboxové proudy ovlivní tkáň v oblasti o poloměru asi jeden a půl centimetru od bodu dotyku, přičemž při jedné proceduře je Rebox aplikován celkem ve dvaceti až třiceti bodech jak v pasivní, tak aktivní (bolestivé) poloze,“ uvádí fyzioterapeut.

Léčba je bezbolestná, bezpečná a úleva nastupuje ihned po první aplikaci. Účinky Reboxu jsou vysoce efektivní v porovnání s klasickými elektroterapeutickými metodami, ale lze ji kombinovat i s dalšími terapeutickými metodami. „Efektivní je rovněž v léčbě akutní i chronické bolesti. Pro dosažení maximálního účinku je doporučeno osm až deset procedur,“ uzavírá Mgr. Alfréd Heckel.

K ošetření přístrojem Rebox v českotěšínské rehabilitaci je nutné mít doporučení od praktického lékaře, ortopeda, internisty nebo neurologa. Pacienti se mohou objednávat osobně nebo telefonicky každý den mimo středy od 09:00 do 16:00 na čísle 558 769 249.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: