Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

V Nemocnici Český Těšín zasahovali hasiči – naštěstí jen cvičně

19.6.2017

Hasičské jednotky dnes dopoledne obsadily Nemocnici Český Těšín, která je členem skupiny AGEL. V denní místnosti pro pacienty na rehabilitačním oddělení budovy A vypukl požár a bylo potřeba evakuovat personál i pacienty. Vše naštěstí probíhalo jen cvičně, v rámci hasičského cvičení, jehož cílem bylo prověřit připravenost pracovníků nemocnice i hasičů na obdobné krizové situace a garantovat tak bezpečí pacientů, návštěvníků i personálu nemocnice.

Akce odstartovala v 10,30 hodin dopoledne v denní místnosti na rehabilitačním oddělení. „Tato místnost se nachází u schodiště, které je jedinou únikovou cestou v budově A. V rámci cvičení hasiči zajistili místo simulovaného požáru, který vznikl od varné konvice, a evakuovali přítomné. Sledovány byly především reakce personálu na vzniklou situaci,“ uvedla členka představenstva Nemocnice Český Těšín Mgr. Alice Ručková s tím, že cvičení nebylo personálu předem ohlášené a rovněž na straně hasičů o něm předem věděl pouze velitel jednotky Hasičského záchranného sboru Český Těšín.

Výsledek cvičení byl podle vedení nemocnice i hasičů chvályhodný. „Cvičení jasně prověřilo organizační opatření a připravenost personálu nemocnice na obdobné krizové situace a mohu říci, že je dobrá. Celý zásah proběhl úspěšně a bez komplikací,“ shrnula Mgr. Ručková. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: