Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín nabízí zájemcům pomoc s domácím ošetřováním blízkých

26.4.2017

Hospitalizace dlouhodobě nemocných pacientů či seniorů dnes nemusí být nutností. V případech, kdy jsou rodinní příslušníci schopni poskytnout pacientovi potřebnou péči doma, mohou senioři v klidu dožívat i ve známém prostředí, obklopeni blízkými. Se zajištěním odpovídající ošetřovatelské péče jim přitom nově pomáhá i Nemocnice Český Těšín, člen skupiny AGEL, která navázala spolupráci s nadačním fondem „Zůstaneme doma“ a zájemcům z řad veřejnosti nabízí školení ošetřovatelských dovedností zdarma. Nejbližší možnost školení čeká zájemce už tento pátek 28. dubna od 15.00 hodin.

„Cílem vzájemné spolupráce Nemocnice Český Těšín a nadačního fondu Zůstaneme doma je umožnit všem lidem, kteří o to mají zájem, zůstat ve svém domácím prostředí a prožívat život důstojně za pomoci terénních sociálních pracovníků a členů rodin, kteří si osvojí základní potřebné dovednosti v oblasti ošetřovatelství,“ vysvětluje MUDr. Barbora Zbránková, předsedkyně představenstva Nemocnice Český Těšín.

Za tímto účelem nabízí nově Nemocnice Český Těšín ve spolupráci s nadačním fondem „Zůstaneme doma“ bezplatné školení péče o nemocného v domácím prostředí, jehož hlavní náplní je teoretický i praktický nácvik ošetřovatelských dovedností včetně hygieny, prezentace polohování a přemisťování pacienta nebo také prezentace kompenzačních pomůcek.

„Školení péče o nemocné není důležité jen kvůli správné péči o pacienta, ale i kvůli bezpečnosti a zdraví ošetřujícího. Existuje mnoho možností, jak si například ulehčit přemisťování pacienta, zjednodušit provádění hygieny nebo usnadnit ošetřování. Mnohdy jednoduché triky pak mohou ušetřit nejen čas, ale i energii či dokonce zdraví, které může být třeba v případě nesprávného zvedání těžkých pacientů snadno ohroženo,“ dodává Mgr. Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice Český Těšín.

Školení aktuálně probíhají v Nemocnici Český Těšín zhruba každý druhý měsíc, přičemž nejbližší termíny jsou 28. dubna a 9. června, vždy od 15.00 do 16.00 hodin. Ve druhé polovině roku pak budou moci zájemci přicházet do tělocvičny rehabilitačního oddělení Nemocnice Český Těšín například 25. srpna, 6. října nebo 10. listopadu, opět ve stejný čas. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: