Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacientům v Nemocnici Český Těšín zpestřuje pobyt kinokavárna

24.3.2017

Volný čas pacientů v Nemocnici Český Těšín zpestřují nově i filmová odpoledne. Projekt s názvem „Kinokavárna“ doplnil plejádu aktivit pro pacienty lůžkových oddělení, kteří se jedenkrát měsíčně mohou na plátně zadívat do filmů, koncertních záznamů či retro televizních pořadů. V měsíci únoru tak mohli pacienti v Nemocnici Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, shlédnout záznam vystoupení Jožky Černého s cimbálovou muzikou a film Bohouš z roku 1968. Další filmové odpoledne proběhne ve středu 29. března.

Kinokavárna je určena všem zájemcům z řad pacientů oddělení následné péče, odborné ošetřovatelské péče a sociálních lůžek, kterým by měla zpestřovat a zpříjemňovat pobyt v nemocnici. Na rozdíl od sledování televize má přitom za cíl nabízet nevšední pořady na velkém plátně, a to navíc v kombinaci s krátkými přednáškami.

„Program Kinokavárny je poměrně pestrý, najdou se v něm grotesky, humorné scénky, záznamy koncertů, nebo třeba kdysi oblíbené Televarieté. Každé promítání je ale navíc doplňováno o krátké povídání například na téma hereckých biografií či jiných zajímavostí, které prohlubují zážitek ze sledování a dávají divákům něco navíc. Pacienti si přitom mohou dát k poslechu i šálek dobré kávy, setkat se s ostatními pacienty a sdílet tak společně kulturní zážitek,“ vysvětluje sociální sestra Nemocnice Český Těšín Mgr. Eva Palianová.

Projekt kinokavárna bude v Nemocnici Český Těšín probíhat pravidelně každý měsíc, přičemž do tvorby jeho programu se mohou zapojit i sami pacienti prostřednictvím námětů na oblíbené či zajímavé pořady a videa. Další Kinokavárna čeká na zájemce na konci měsíce března. Projekt Kinokavárna přitom doplňuje již zaběhnutý výčet bezplatných volnočasových aktivit pro pacienty jako je muzikoterapie, canisterapie, nebo třeba projekt „SetKavárna“, v jehož rámci dobrovolníci pravidelně nabízejí pacientům kávu přímo na odděleních.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: