Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín spolu s městem a domovem pro seniory poděkuje dobrovolníkům za jejich činnost

17.1.2017

Dobrovolnictví je chvályhodná činnost, která zaslouží uznání a slova díků. To pracovníci ve zdravotnictví moc dobře vědí, a tak vedení Nemocnice Český Těšín společně s městem Český Těšín a místním domovem pro seniory poděkuje dobrovolníkům mezinárodní humanitární organizace ADRA na společném slavnostním odpoledni. Akce proběhne ve čtvrtek 19. ledna v kavárně Avion v Českém Těšíně a kromě slov díků na ní nebude chybět ani kulturní program.

„Činnosti dobrovolníků si nesmírně vážím, a je jedno, zda se jedná o dobrovolníky, kteří ochotně docházejí za našimi pacienty do Nemocnice Český Těšín, nebo o kohokoliv jiného, kdo nezištně a s radostí pomáhá potřebným lidem. V dnešní době je solidarita stále vzácnější,“ říká Mgr. Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice Český Těšín, s tím, že na lůžková oddělení Nemocnice Český Těšín aktuálně pravidelně dochází zhruba pětice dobrovolníků.

Pro pacienty je přitom přítomnost dobrovolníku maximálně vítaným zpestřením. Dobrovolníci totiž vnášejí do nemocnice další možnost lidského kontaktu a tím posilují duševní pohodu pacienta a jeho postoj k aktivní spolupráci na uzdravení. Zároveň se snaží i poutavě vyplnit volný čas nemocného, ať už povídáním, předčítáním knih, hraním her či procházkami. Konkrétně v Nemocnici Český Těšín pak funguje například také projekt SetKavárna, v jehož rámci dobrovolníci pravidelně nabízejí pacientům kávu a přátelskou konverzaci přímo na odděleních.

„Zejména osamělejší pacienti se na návštěvu dobrovolníků vždy nesmírně těší a dlouho na ni pak i vzpomínají. Nikdo z nás nechce být sám, ale v této uspěchané době si mnohdy neuvědomujeme, jak moc důležitý je společně strávený čas. O to významnější uznání si zaslouží ti, kteří svůj cenný čas věnují nezištně druhým,“ uzavírá Mgr. Alice Ručková.

Slavnostní poděkování českotěšínským dobrovolníkům mezinárodní humanitární organizace ADRA proběhne ve čtvrtek 19. ledna od 16 hodin v kavárně Avion v Českém Těšíně.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: