Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacienty Nemocnice Český Těšín navštívil Mikuláš

6.12.2016

Byť už se dávno neřadí mezi školáky, o mikulášskou nadílku pacienti Nemocnice Český Těšín nepřišli. V úterý 6. prosince postupně prošel všechna nemocniční oddělení Mikuláš, který rozdával balíčky s dobrotami, úsměvy a povzbuzení.

Akce, která proběhla ve spolupráci s dobrovolnickou organizací ADRA, se zúčastnilo na 120 pacientů. Předvánoční program v Nemocnici Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, přitom nadále pokračuje. Pacienty lůžkových oddělení čeká v polovině prosince ještě vystoupení žáků Základní umělecké školy Pavla Kalety a také tvůrčí dílny plné perníčků, vánočních dekorací a povídání o vánočních zvycích.

„Mikuláš a s ním spojená nadílka patří mezi tradiční předvánoční zvyky, a byť naši pacienti už nejsou dětmi, návštěvu Mikuláše si velice užili. Akce tohoto typu pacientům vždy připomenou život mimo nemocniční areál, přivedou je k příjemným vzpomínkám a vytrhnou z rutiny, která se týká především dlouhodobě hospitalizovaných pacientů,“ shrnuje Mgr. Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice Český Těšín.

Akce v Nemocnici Český Těšín proběhla ve spolupráci s dobrovolníkem z organizace ADRA, který se ujal role Mikuláše a prošel postupně oddělení následné péče, oddělení odborné ošetřovatelské péče, rehabilitační oddělení a oddělení následné péče s rehabilitační zaměřením. Balíčky s ovocem a sladkostmi tak dostalo přímo na pokojích všech 120 hospitalizovaných pacientů nemocnice.

Návštěvou Mikuláše přitom předvánoční program v Nemocnici Český Těšín zdaleka nekončí. Na odděleních probíhají pravidelné tvůrčí dílny spojené s vánočním obdobím a v polovině měsíce, tedy přesně 15. prosince, proběhne v prostorách nemocnice oblíbené adventní vystoupení žáků Základní umělecké školy Pavla Kalety plné písní a hudby.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: