Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín má nový přístroj k vyšetření

21.4.2016

Nový moderní echokardiograf uvedla do provozu Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL. Plně digitální ultrazvukový systém umožní ve zdejší kardiologické ambulanci provádět celé spektrum echokardiografických vyšetření. Vyšetření na novém moderním ultrazvuku v hodnotě více než jednoho miliónu korun ročně absolvuje okolo 1700 pacientů.

Nový ultrazvukový systém umožňuje zobrazit struktury srdce, velkých cév, diagnostiku srdečních vad či funkci srdečních oddílů. Novinka tak pomůže zefektivnit, zrychlit a zejména zpřesnit veškerá vyšetření a diagnózy, které nabízí ambulance pro široké spektrum pacientů. „Jedná se o ultrazvukovou vyšetřovací metodu, při které se zobrazuje srdce. Při vyšetření hodnotíme srdce - jeho velikost, funkce svaloviny, funkce srdečních chlopní, velikost srdečních dutin a dalších nitrosrdečních struktur,“ říká lékař kardiologické ambulance MUDr. Jan Bolek.

Echokardiografická vyšetření se provádějí v Nemocnici Český Těšín od poloviny roku 2004. „Ročně pomocí přístroje vyšetříme zhruba 1700 pacientů,“ doplnil lékař s tím, že vyšetření je zcela bezbolestné, přičemž může prokázat srdeční onemocnění a jeho funkční poruchy. Ultrazvuk nemá žádné nepříznivé účinky na organismus, a proto lze echokardiografické vyšetření kdykoli opakovat.

„Obraz, vznikající odrazem ultrazvukových vln od srdečních struktur, nás v excelentní kvalitě informuje o velikosti a funkci srdečních oddílů, o stavu nitrosrdečních struktur, zejména chlopenního aparátu. Nález následně pomáhá vést adekvátní diagnosticko-terapeutický postup, a to jak u akutních, tak chronických onemocnění srdce,“ uvádí MUDr. Bolek s tím, že při vyšetření novým ultrazvukem lze použít kardio, cévní nebo jícnovou sondu.

Nemocnice Český Těšín v posledních letech trvale investuje. Největší investiční akcí v posledních letech bylo v roce 2013 otevření moderního dvoupodlažního pavilonu, jehož součástí je dialyzační středisko provozované společností B. Braun Avitum a několik ambulancí. Stavba nového pavilonu si vyžádala investici ve výši 50 miliónů korun. „Snažíme se, aby se u nás klienti cítili co nejlépe. V letošním roce například plánujeme nákup koncentrátorů kyslíku, které slouží pro pacienty s onemocněním plic, nákup mobilních klimatizačních jednotek, které zlepší komfort pacientů i zaměstnanců v příliš horkých letních dnech, a dokončíme obměnu lůžkového fondu tak, aby měli pacienti pouze polohovatelné postele,“ uzavírá předsedkyně představenstva nemocnice MUDr. Barbora Zbránková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: