Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Vánoce dorazí i do Nemocnice Český Těšín

22.12.2015

Pacienti Nemocnice Český Těšín, člena skupiny AGEL, kteří nebudou moci trávit svátky doma, o vánoční atmosféru ani štědrovečerní večeři nepřijdou. Zaměstnanci nemocnice se každoročně snaží sváteční kouzlo a zvyky Štědrého dne pacientům přinést až k nemocničním lůžkům a ani letošek není výjimkou.

Prostory nemocnice již nyní zdobí vánoční dekorace, na chodbách se blýskají nazdobené stromečky a na všechny, kteří nebudou moci trávit svátky v kruhu rodiny, navíc čeká i tradiční oběd s rybou a salátem. Vánoční atmosférou však žije nemocnice Český Těšín již celý měsíc a během prosince nabídla pacientům například také vánoční koncert gospelového souboru nebo veselé koledování žáků Základní Umělecké školy Pavla Kalety v Českém Těšíně.

„Vánoční svátky jsou svátky kruhu rodiny, a byť se snažíme všem pacientům umožnit, aby byli na Štědrý den doma, někdy to zdravotní stav zkrátka nedovoluje. V rámci našich možností se jim tedy alespoň snažíme zde v našich prostorách svátky a pohodu připomenout - ať už dekoracemi, slavnostním menu nebo i svátečním programem. Pro zdravé lidi je toto skoro samozřejmost, ale pacienti v nemocnicích vždy takové štěstí nemají. Přitom právě oni mnohdy potřebují duševní povzbuzení ze všeho nejvíce,“ říká Mgr. Alice Ručková z představenstva Nemocnice Český Těšín s tím, že pacientů v nemocnici Český Těšín zůstane letos zhruba 80. Těmto pacientům personál po domluvě umožní návštěvy i mimo běžné návštěvní hodiny.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: