Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacienti Nemocnice Český Těšín mají k dispozici nové televizory a křesla pro kardiaky

15.10.2015

Nejen kvalitním léčením a péčí se snaží pacientům vycházet vstříc Nemocnice Český Těšín, člen skupiny AGEL. Zdravotnické zařízení pro nemocné nyní zakoupilo 40 nových LCD televizorů a 10 křesel pro imobilní pacienty. Investice dosahující v souhrnu téměř 400 tisíc korun pacientům již zpříjemňuje jejich pobyt v nemocnici.

Nové moderní televizní obrazovky jsou umístěny přímo na pokojích pacientů. „Televize jsou jedním z nástrojů aktivizace dlouhodobě ležících pacientů, kterým často schází dostatek vizuálních a sluchových podnětů. Tímto lze podporovat jejich kognitivní funkce, trénovat paměť, nebo jen zlepšovat jejich náladu. Nejoblíbenějším programem našich pacientů je televizní stanice Šlágr a také jsou vyhledávané programy polských stanic,“ uvádí předsedkyně představenstva Nemocnice Český Těšín MUDr. Barbora Zbránková s tím, že dosud měli pacienti k dispozici pouze 20 televizorů.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu pacientů Nemocnice Český Těšín, z nichž převážná většina jsou těžce nemocní klienti s omezeným pohybem a s onemocněním kardiovaskulárního aparátu, se vedení zdravotnického zařízení rozhodlo také pro koupi deseti kardiackých křesel. Tato moderní polohovatelná křesla mají pro pacienty terapeutický přínos a zvyšují jeho kontakt s okolím. „Křesla, které mají nosnost až 150 kilogramů, jsou velmi pohodlná. Na odděleních jsou využívána především k vertikalizaci pacientů,“ dodala MUDr. Zbránková.

Nemocnice Český Těšín v posledních letech trvale investuje. V posledních měsících se jednalo například o pořízení elektricky ovladatelných polohovaných lůžek společně s novými matracemi či rozšíření rehabilitační cvičebny. Největší investiční akcí v posledních letech bylo v roce 2013 otevření moderního dvoupodlažního pavilonu, jehož součástí je dialyzační středisko provozované společností B. Braun Avitum a několik ambulancí. Stavba nového pavilonu si vyžádala 50 miliónů korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: