Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Havířovské babky zazpívaly pacientům v Nemocnici Český Těšín

10.12.2014

Havířovské babky dnes rozveselily pacienty Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL. Už když skupina seniorek oděná v těšínských krojích předstoupila před pacienty, bylo jasné, že vystoupení bude opravdu stát za to. Krom známých lidovek zpívaných v místním nářečí se pacienti zasmáli také anekdotám, které babky přednesly.

Vystoupení bylo pro pacienty příjemným zpestřením každodenního pobytu v nemocnici, který mnohdy trvá i několik týdnů. „V nemocnici jsem se zlomenou nohou hospitalizovaná již čtyři týdny, zítra mne snad pustí domů. Vystoupení jsem si velmi užila, většinu písní, které zazněly velmi dobře znám. Nejvíce mne ale uchvátily kroje, které měly zpěvačky na sobě,“ uvedla jedna z pacientek Nemocnice Český Těšín, která si dnešní vystoupení nenechala ujít.

Havířovské babky těší písničkami zpívanými typickým karvinským nářečím nejen nemocné pacienty v nemocnicích a domovech důchodců, ale jezdí také na vystoupení do zahraničí. Dnešním vystoupením v Nemocnici Český Těšín navíc seniorky oslavily jubileum – jednalo se totiž o jejich tisící vystoupení vůbec. 

Nemocnice Český Těšín snaží svým pacientům zpestřovat čas v nemocnici pravidelně a na odděleních tak vystupují nejrůznější umělci několikrát do roka. V tomto týdnu nemocnice navíc spustila projekt „SetKavárna“, v jehož rámci dobrovolníci pravidelně rozdávají pacientům kávu přímo na odděleních.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: