Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Staré stromy v Nemocnici Český Těšín nahradily nové

2.9.2014

Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, je umístěna v parku založeném před 70 lety. Během ničivých vichřic posledních let přišel nemocniční areál o mnoho vzácných dřevin. Další stromy musely být pokáceny z důvodu jejich nedobrého zdravotního stavu. Aby mohl být i nadále park využíván pacienty i jejich návštěvami, bylo přistoupeno k jeho obnově a v areálu nemocnice byly vysázeny nové stromy.

Vedení nemocnice pravidelně nechává původní stromy v areálu kontrolovat, aby nedošlo k ohrožení pacientů. Odborníci v minulosti objevili řadu nedostatků a navrhli některé stromy pokácet. "Vybrané stromy byly buď napadeny nemocemi, nebo měly poškozené kořeny," vysvětlila předsedkyně představenstva Nemocnice Český Těšín MUDr. Barbora Zbránková. Prázdná místa po důvodně vykácených dřevinách zaplnily čtyři až pět metrů vysoké javory, liliovníky či platany a případně také vytvořily novou živou dekoraci v prázdných místech. Práce na obměně dřevin prováděli specializovaní zahradníci.

Areál nemocnice poskytuje dostatek zeleně a je oblíbeným místem pacientů, kteří zde především v letních měsících tráví svůj volný čas nebo v rámci krátkých procházek také rehabilitují. „Věříme, že nové stromy udělají z nemocničního areálu ještě pěknější místo, ve kterém naši klienti naberou pozitivní energii,“ doplnila ředitelka nemocnice.

Stromy mohly být vysázeny díky financování městem Český Těšín.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: