Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Chodím správně? Jak si správně umýt ruce? Jak má vypadat zdravý jídelníček? Nemocnice AGEL Český Těšín zve na Den zdraví a prevence

7.9.2021

Po dlouhé době, kdy byly v důsledku koronavirové pandemie omezené všechny akce, se opět brány Nemocnice Agel Český Těšín otevřou ve čtvrtek 9. září od 14:00 hodin pro návštěvníky v rámci Dne zdraví a prevence. Zájemci mohou během jednoho odpoledne zjistit mnoho informací o svém těle a jeho kondici. Akce bude slavnostně zahájena za účasti představitelů města v nemocniční zahradě, ve které bude mít bohatý program své místo. Vystoupení zde také mužský komorní sboru Choir.

„Prevence je velice důležitá, protože včasné odhalení zdravotních problémů je základem úspěšné léčby. Jsme rádi, že po pauze vynucené pandemií, se k těmto osvětovým akcím můžeme vrátit,” těší předsedkyni představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín MUDr.Barboru Zbránkovou.

„Chtěli bychom vyzdvihnout  výbornou spolupráci s AGEL Střední zdravotnickou školou, která se rovněž bude na akci podílet,” pokračuje Mgr. Alice Ručková, MBA, členka představenstva Nemocnice Agel Český Těšín. „Studenti  chodí do naší nemocnice na odbornou praxi a chtějí seznámit veřejnost s dovednostmi, které si osvojili,  ukážou jak správně poskytnout první pomoc,” dodává.

Během tří hodinového programu (14:00 - 17:00) návštěvníci například v jednom z připravených stánků zjistí, jak se zdokonalit v technice mytí rukou. „Jak je důležité mýt si správně ruce ukázaly poslední měsíce. Techniku správného mytí rukou dlouhodobě ovládali především zdravotníci, ale pandemie donutila všechny, aby se nad mytím rukou zamysleli, protože toto byla jedna z cest, jak se před onemocněním covid- 19 ochránit,“ říká Judita Dvořáková, zdravotnice z Nemocnice AGEL Český Těšín.

V nemocniční zahradě nebudou chybět ani zdravotníci z rehabilitace, kteří se zaměří konkrétně na rehabilitaci chodidel, správnou techniku chůze, předvedení stimulace plosek nohou a vyšetření na podoskopu. „Tato vyšetření provádíme v rámci rehabilitační ambulance a následně provádíme korekci pohybových stereotypů. Správné postavení nohou při chůzi a odstranění jejich vad vede často úspěšně k odstranění bolesti páteře,“ vysvětluje vedoucí fyzioterapeut  Mgr. Alfréd Heckel s tím, že podoskop dokáže zobrazit špatné zatížení plosek a vyšetření na dvou vahách odhalí jednostranné přetížení končetin a následné řetězení problémů k páteři.  To vše mohou  na místě  fyzioterapeuté vyšetřit a doplnit ukázkou vhodného cvičení.

V dalších stánku se může veřejnost v rámci Dne zdraví a prevence poradit s nutriční terapeutkou, která na speciální váze určí podíl tuku, svalové hmoty a vody v těle a doporučí zdravý jídelníček. Nebo se mohou občané poradit se sestrou specialistkou na diabetes, která bude měřit hladinu cukru  v krvi. Součástí odpolední akce bude i ukázka polohování a přesunů imobilního člověka i  možná  konzultace se specialistkou na inkontinenční pomůcky včetně jejich prezentace.

Nemocnice AGEL Český Těšín připraví také nevšední procházku zahradou mezi panely, na nichž bude mapováno dění  v nemocnici v  náročném období pandemie. Neméně zajímavá bude i výstava o Těšínské tramvaji s dobovými fotografiemi.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: