Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Den zdraví a prevence v Nemocnici AGEL Český Těšín měl velký úspěch

3.6.2022

Mimořádný zájem měla veřejnost v letošním roce o Den zdraví a prevence, který připravila Nemocnice AGEL Český Těšín na první červnový čtvrtek. Lidé přišli nejen zkonzultovat svůj zdravotní stav, ale také zavzpomínat na své působení v nemocnici, jež slaví letos 85 let od svého založení. Program si užily také stovky místních dětí ze základní škol, pro než studenti AGEL Střední zdravotnické školy zorganizovali prezentaci i praktické ukázky první pomoci.

„Akce měla letos opravdu velký ohlas, podpořilo nás i nádherné počasí a rozkvetlá zahrada,” těší MUDr. Barboru Zbránkovou, předsedkyni představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín s tím, že na odpolední preventivní a kulturní program dorazili více než 150 účastníků. „U mnohých stánků se tvořily fronty. Zejména u stanoviště, kde se zjišťovaly krevní skupiny, kde došlo 96 zájemců. Mnoho lidí také zajímaly informace od našich odborníků ve stánku nutričního poradenství, ale plno bylo i na stanovišti rehabilitačního oddělení, kde byl k dispozici podoskop s poradenstvím o správném zatížení plosek nohou,” pokračuje ředitelka.

Součástí Dne zdraví a prevence byl i pestrý kulturní program. Zejména studenti základních škol se zajímali o muzejní stánek s vystavenými historickými exponáty - operačními nástroji, a dalším vybavením starým mnoho desítek let, které si českotěšínská nemocnice bedlivě uschovává právě pro takovéto příležitosti. „Muzeum Těšínska navíc zapůjčilo dobové plakáty zaměřené na zdravotní problematiku, které byly rozmístěny po parku. Součástí odpoledne byla i výstava fotografií místního fotografa Miroslava Pawelky. V prostorách stravovacího provozu pak akce pokračovala setkáním bývalých zaměstnanců naší nemocnice, kteří se rádi ve vzpomínkách vrátili do starých časů,” doplňuje MUDr. Barbora Zbránková.

Zatímco závěr vydařené preventivní akce patřil pamětníkům, její začátek si naopak nejvíce užili ti, kteří mají svůj profesní život ještě před sebou. Nemocnice totiž ve spolupráci s AGEL SZŠ připravila program i pro žáky 8. tříd základních škol z Českého Těšína a okolí. Přes 200 školáků si tak mohlo vyzkoušet základy první pomoci od ošetření popáleniny či zlomeniny, zastavení krvácení, zájem byl i o chůzi o berlích v terénu. Studenti střední školy předvedli i správnou resuscitaci dospělého člověka i miminka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: