Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Oddělení následné péče v Nemocnici Český Těšín se rozšířilo, je komfortnější pro pacienty i personál

5.6.2014

Pacientům i zaměstnancům oddělení následné péče Nemocnice Český Těšín se zvýšil komfort. Oddělení se totiž rozšířilo o rehabilitační cvičebnu, která vznikla přestavbou z dosud nevyužitých prostor. Také zde přestavělo sociální zařízení, které teď ocení hlavně imobilní pacienti. Investice do přestavby a pořízení vybavení cvičebny přišlo na 250 000 korun.

„V tělocvičně, kterou jsme měli doposud, jsme museli zvládat všechny techniky dohromady a kapacitně už nám nevyhovovala,“ uvádí ředitelka nemocnice MUDr. Barbora Zbránková. Nyní se současnými dvěma tělocvičnami je personál schopen rozvrhnout lekce tak, aby bylo cvičení v jedné tělocvičně zaměřeno na ergoterapii a terapii skupinovou a v druhé se mohli fyzioterapeuti věnovat individuálnímu cvičení.

Rozšířením prostoru o jednu rehabilitační cvičebnu bylo tudíž nezbytné. „Používáme metodu léčebné tělesné výchovy, měkkých a mobilizačních technik, cvičení s therabandy, na balonech,“ sdělila ředitelka Zbránková s tím, že v tělocvičnách mají pacienti k dispozici různé cvičební pomůcky, které cviky zpestří. „Pacienti se lépe aktivizují a tím pádem je rehabilitace i efektivnější, což umožňuje pacientovi především brzký návrat do domácího prostředí,“ doplnila ředitelka a zároveň primářka rehabilitačního oddělení.

Nemocnice Český Těšín v posledních letech trvale investuje. Největší investiční akcí v posledních letech bylo loňské otevření moderního dvoupodlažního pavilonu, jehož součástí je dialyzační středisko provozované společností B. Braun Avitum a několik ambulancí. Stavba nového pavilonu si vyžádala investici ve výši 50 miliónů korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: