Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Dramatická záchrana života. Zdravotníci z Nemocnice AGEL Český Těšín skákali přes plot, aby chodkyni poskytli první pomoc

17.9.2021

Souhra všímavých pacientů v nemocnici v Českém Těšíně s pohotovými zdravotníky vedla k rychlé a profesionální první pomoci u chodkyně, která se po pádu na zem, mimo areál nemocnice, vážně poranila na hlavě.

K dramatické události došlo ve středu 16. září dopoledne za plotem Nemocnice AGEL Český Těšín, ale na opačném konci areálu, než se nachází výjezdová brána. „Za plotem zkolabovala neznámá žena a udeřila se do hlavy. Ležela na chodníku, čehož si všimli naši pacienti při cestě na odběry do laboratoře,” popisuje začátek příběhu MUDr. Barbora Zbránková, předsedkyně představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín.

Svědci nehody v areálu nemocnice okamžitě zalarmovali zaměstnance v nejbližší budově, konkrétně se jednalo o pracovníky laboratoře, kteří přivolali resuscitační tým. „Aby měla pacientka okamžitou první pomoc, tak dvě pracovnice laboratoře musely přelézt plot a stejně tak lékař a sestra resuscitačního týmu. Byla to totiž nejrychlejší cesta. V této části nemocnice není žádný východ a v tomto případě šlo o každou minutu. Oběhnout celou nemocnici by zdravotníkům zabralo mnohem více času,” konstatuje ředitelka nemocnice.

Za plotem na chodníku všichni zdravotníci prováděli úkony první pomoci, zajistili žílu a vyčkali se zraněnou pacientkou na příjezd rychlé záchranné pomoci. Sanitka ženu následně odvezla na akutní příjem karvinské nemocnice. „Chtěla bych vyzdvihnout nasazení, s jakým naši zdravotníci tuto pomoc poskytli. Naštěstí máme schopné fyzicky zdatné zaměstnance, kterým nevadí ani překážka v podobě plotu, když je třeba zachránit život. Zároveň je třeba poděkovat bystrým pacientům, protože neváhali a okamžitě běželi pro pomoc,” těší MUDr. Barboru Zbránkovou z Nemocnice AGEL Český Těšín.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: