Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Úspěšný audit opět potvrdil kvalitu i bezpečnost Nemocnice AGEL Český Těšín

25.5.2021

Důležitý certifikát kvality, bezpečnosti a odbornosti obhájila v uplynulých týdnech Nemocnice AGEL Český Těšín, člen skupiny AGEL. Nemocnici ho udělila Spojená akreditační komise, která v nemocnici v průběhu měsíce března prováděla komplexní audit zaměřený na bezpečnost a kvalitu poskytované péče. Výsledkem auditu bylo udělení certifikátu a pošesté v řadě získání akreditace, kterou má nyní nemocnice až do roku 2024.

Získání akreditace je důležitým ukazatelem především pro pacienty. Je totiž zárukou, že je nemocnice prověřená a splňuje požadavky na poskytovanou zdravotní péči i související procesy – od vybavení a kvalifikovaného personálu, přes moderní medicinské postupy a vyšetření, až třeba po úklid.

„Obhajoba akreditace nespočívala jen v dokládání kvality poskytované zdravotní péče, ať už lékařské nebo ošetřovatelské, ale třeba i v dokazování zajištění bezpečnosti podávání léčiv nebo předávání důležitých informací mezi ošetřujícím personálem. Posuzování komise je opravdu komplexní a detailní, napříč veškerými úrovněmi provozu, a to včetně nezdravotnických úseků jako je hospodářsko-technický nebo stravovací úsek. Zajímala je třeba i naše kuchyně, systém úklidu nebo nakládání s odpady,“ popisuje průběh auditu Mgr. Alice Ručková, MBA, členka představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín, s tím, že akreditace je přitom pro každou nemocnici dobrovolná.

Vůbec první akreditaci získala Nemocnice Český Těšín již v roce 2006. První obhajobu pak zařízení úspěšně zvládlo v roce 2009, další v letech 2012, 2015, 2018. Pro pacienty na každém z šestice oddělení to znamená dlouhodobě záruku vysokého standardu, a to napříč celým provozem.

„Audit je pro každé zařízení vždy náročný proces. O to více si ale ceníme toho, že jsme v něm uspěli. Akreditace potvrzuje kvalitu naší práce a věřím, že je objektivním a pozitivním ukazatelem pro každého pacienta, který se na nás s důvěrou může obrátit,“ uzavírá Mgr. Alice Ručková.

Nemocnice Český Těšín, která patří do skupiny AGEL, je pilířem zdravotní a sociální péče o občany Českého Těšína a spádového regionu v oblasti zajišťování zdravotní péče. Zdravotní péči poskytuje občanům již od roku 1937, kdy byla založena.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: