Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice AGEL Český Těšín rozdává radost pacientům na oddělení odborné ošetřovatelské péče v podobě Balíčků pohody

16.4.2021

NADACE AGEL spustila projekt zaměřený na pacienty a klienty oddělení následné péče či sociálních lůžek. Balíčky pohody dorazily i do Nemocnice AGEL Český Těšín, kde už obdarovali první seniory. Balíček obsahuje různé drobnosti, které jsou nejen k potěšení, ale i užitku.

Pilotní projekt Balíčky pohody je zaměřený na pacienty, kteří jsou propuštěni z oddělení do domácí péče či do jiného sociálního zařízení. Každý z klientů dostane při odchodu tento praktický balíček v podobě malé taštičky. Balíček obsahuje praktické předměty k běžnému a bezpečnému životu, drobnosti pro potěšení nebo vitamíny k posílení imunity. Jedním z oddělení, kde byli pacienti těmito baličky obdarováni, je oddělení odborné ošetřovatelské péče, jehož součástí je i Sociální služba Nemocnice AGEL Český Těšín. „Balíčky pacientům vykouzlily úsměv na rtech, k radosti, že se vrací domů a že se opět shledají se svými blízkými, přispěl i tento dáreček a budou mít na nás alespoň milou vzpomínku,“ sdělila staniční sestra oddělení Radana Carbolová a zároveň z celého srdce děkuje za všechny obdarované pacienty NADACI AGEL, která spustila tento projekt.

Kapacita oddělení odborné ošetřovatelské péče je 29 lůžek. Jsou zde hospitalizováni pacienti s těžkým zdravotním postižením, vesměs jde o pacienty vyššího věku po cévních mozkových příhodách, s dekubity, demencí či v terminálním stádiu onemocnění. Sociální služba poskytuje péči pro 5 klientů, kteří vyžadují celodenní péči, a nelze jim tuto péči poskytnout v domácím prostředí.

Balíčky pohody jsou pilotním projektem NADACE AGEL, v rámci kterého bylo rozděleno tisíc kusů balíčků do čtyř zdravotnických zařízení: Nemocnice AGEL Podhorská, Nemocnice AGEL Nový Jičín – pracoviště Vítkov, Nemocnice AGEL Ostrava-Vítkovice a Nemocnice AGEL Český Těšín.

Hodnota jednoho balíčku je 500 korun. „Nápad vznikl již před více než rokem a inspirací nám byly kufříky, které dostávají miminka při odchodu z porodnice. Cílem projektu bylo obdarovat klienty, kteří jsou často neprávem opomíjenou skupinou. Chtěli jsme, aby balíček klientům nejen udělal radost, ale obsahoval také praktické maličkosti, které mohou využít při příchodu domů nebo do jiného sociálního zařízení. Z prvních reakcí našich klientů je zřejmé, že myšlenka splnila svůj účel – potěšit naše klienty, kteří jsou v těžké zdravotní a často i životní situaci a věnovat jim praktické předměty denní potřeby. Velké díky patří společnostem Lékárna AGEL a Prefect Distribution za spolufinancování projektu,“ říká Bc. Veronika Dostálová, členka správní rady Nadace AGEL.

NADACE AGEL sídlí v Praze a potřebným lidem a organizacím z celé České i Slovenské republiky pomáhá již od roku 2011. Od svého vzniku nadace podpořila více než 1270 žadatelům částkou přesahující 32 milionů korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: