Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nový přístroj v Nemocnici Český Těšín pomůže při bolestech i inkontinenci

9.8.2017

Nemocnice Český Těšín, která patří do skupiny AGEL, se může pochlubit novým speciálním přístrojem. Fyzioterapeuti rehabilitačního oddělení začali v těchto dnech pracovat s přístrojem, který využívají kromě klasické elektroléčby také k posílení pánevního dna. Investice do nového vybavení vyšla nemocnici na 80 tisíc korun.

Klasická elektroléčba nízkofrekvenčními a středofrekvenčními proudy se využívá u pacientů při léčbě bolesti a svalové stimulace. „Na přistroj lze napojit speciální vaginální elektrodu, přičemž terapie je pak vhodná k elektrostimulaci – posílení pánevního dna, ať už jako léčba či prevence močové inkontinence,“ říká vedoucí fyzioterapeut nemocnice Mgr. Alfréd Heckel.

K přístroji je možné připojit také tlakovou sondu a využít zpětné vazby, kdy pacientka aktivně sondu mačká dle instrukcí terapeutky a na monitoru vidí, jaký tlak vyvíjí. Tím to způsobem se naučí vnímat a správně aktivovat svaly. „Sonda se zavádí vaginálně, v méně častých případech lze také rektálně, takže lze takto pomáhat i pacientům s inkontinencí stolice,“ sdělil fyzioterapeut.

Pro pacienta je léčba časově nenáročná a je prováděna ambulantně. Délka procedury je přibližně 15 minut, přičemž individuálně se liší podle diagnózy. Obvykle je potřeba, aby pacient podstoupil 15 sezení, dvakrát až třikrát týdně. Metoda se používá v kombinaci s individuálním cvičením a jinými metodami fyzikální terapie.

Léčbě pomocí speciálního stroje musí vždy předcházet odborné vyšetření na ambulanci rehabilitace, přičemž zájemci o terapii se mohou objednávat na telefonním čísle 558769249. „Pokud je nutné využít speciální vaginální sondu, která musí být z hygienického hlediska pouze pro jednoho pacienta, tak tato sonda není hrazena zdravotními pojišťovnami a přijde na přibližně tisíc korun,“ dodal Mgr. Alfréd Heckel.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: