Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín slaví osmdesátku. Chybět nebude Den zdraví ani výstava

17.5.2017

Nemocnice Český Těšín, člen skupiny AGEL, v letošním roce oslaví osmdesát let od svého založení a při této příležitosti pořádá i zábavné a osvětové akce pro širokou veřejnost. Oslavy osmi dekád nemocnice začnou v úterý 23. května výstavou v galerii MOST a vyvrcholí ve středu 24. května Dnem zdraví a prevence, který zahrne plejádu bezplatných vyšetření, ukázky první pomoci i odborné poradenství.

Ještě před středeční zábavně-osvětovou akcí odstartuje v úterý 23. května v českotěšínské galerii MOST výstava zaměřená právě na uplynulých osm dekád a změny, které během nich Nemocnice Český Těšín zaznamenala. „Osmdesát let je dlouhá doba a ve zdravotnictví to platí skoro dvojnásob. Za osm desetiletí se zcela změnily diagnostické metody, možnosti léčby, postupy i vybavení. Prostřednictvím výstavy si chceme tento pokrok připomenout, ale také zavzpomínat či srovnat možnosti a kvalitu péče s tou, jakou máme dnes,“ říká MUDr. Barbora Zbránková, předsedkyně představenstva Nemocnice Český Těšín, s tím, že vernisáž výstavy fotografií a artefaktů proběhne v 17.00 hodin.

Ve středu 24. května pak mohou zájemci z řad široké veřejnosti přicházet na Den zdraví a prevence, který proběhne v areálu nemocnice a zahrne například bezplatné měření krevního tlaku a EKG, rozbor krve, ultrazvukové vyšetření či analýzu chodidel. Zároveň budou na akci k dispozici oborníci pro účely konzultací, a to například diabetologických obtíží, správné výživy či srdečně-cévních obtíží. Děti i dospělí si navíc budou moci vyzkoušet základy první pomoci či správnou hygienu rukou.

„Osmdesátka je úctyhodný věk, který chceme s naší nemocnicí jednoznačně oslavit. Srdečně zváni jsou všichni naši bývalí i současní pacienti, zaměstnanci, místní lidé, ale také každý, koho zajímá vlastní zdraví nebo tématika zdravotnictví,“ zve zájemce Mgr. Alice Ručková, členka představenstva Nemocnice Český Těšín. 

Akce Den zdraví a prevence proběhne v areálu Nemocnice Český Těšín na ulici Ostravská 783, a to ve středu 24. května mezi 14. a 17. hodinou.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: