Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

V laboratoři Nemocnice Český Těšín mají nový multifunkční přístroj k analýze vzorků

9.5.2016

Doslova revoluční přístroj k analýze biologických vzorků má nově k dispozici laboratoř Nemocnice Český Těšín, člen skupiny AGEL. Jedná se konkrétně o analyzátor Dimension Vista 500 od společnosti Siemens, který při analýze jediného vzorku kombinuje hned čtyři měřící technologie. Díky tomu šetří přístroj čas i náklady a také nabízí lepší komfort pro pacienty.

„Hlavní výhodou tohoto modelu je především možnost kombinace čtyř různých měřicích technologií při analýze jediné zkumavky. Díky tomu můžeme z jednoho odběru pacienta vyšetřit základní biochemii, imunochemii i kardiální markery,“ říká RNDr. Miroslav Skarka, vedoucí oddělení klinické biochemie a hematologie Nemocnice Český Těšín s tím, že velkou výhodou je také rychlost, která umožňuje analyzovat až tisícovku vzorků za hodinu. Z každého vzorku navíc přístroj zjistí více informací za kratší dobu, než tomu bylo v minulosti.

„Analyzátor umožňuje provádět konkrétně analýzu technologií ISE, rutinní biochemii, ale také vzácnější fyzikálně-chemickou nefelometrii nebo unikátní a náročnou LOCI technologii pro imunoassay, která se používá při speciálních vyšetřeních, jakými jsou stanovení kardio-markerů, tumormarkerů, nebo diagnostika hormonů štítné žlázy či anémie,“ dodává RNDr. Miroslav Skarka.

Nový vysoce inteligentní systém je navíc plně automatizovaný, čímž odpadá riziko chyby lidského faktoru. V České republice jsou podobné přístroje v provozu pouze na několika málo vybraných pracovištích.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: