Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín obhájila akreditaci a nadále tak zaručuje kvalitu péče

27.3.2015

Pacienti Nemocnice Český Těšín, člena skupiny AGEL, se mohou těšit ze špičkové ošetřovatelské i léčebné péče. Důkazem je obhajoba akreditace Spojené akreditační komise a získání certifikátu, který nemocnice obdržela za splnění norem týkajících se kvality poskytované zdravotní péče, ale i dodržování bezpečnosti pacientů nebo zajištění následné péče. Nemocnice se tak i nadále řadí mezi 190 špičkových zdravotnických zařízení v Česku, kterým se podařilo tento certifikát získat.

Obhajoba akreditace znamená především prokázání splnění všech standardů Spojené akreditační komise, která má oprávnění Ministerstva zdravotnictví České republiky k provádění externího hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb. „Obhajoba akreditace nespočívala jen v dokládání kvality poskytované zdravotní péče, ať už lékařské nebo ošetřovatelské, ale třeba i v dokazování efektivního zajišťování následné péče, bezpečnosti podávání léčiv nebo předávání důležitých informací mezi ošetřujícím personálem. Posuzování komise je opravdu komplexní a detailní, napříč veškerými úrovněmi provozu. Komisaři se zajímali například i o zavedené postupy při péči o pacienty s rizikem pádu, prevenci vzniku proleženin nebo prevenci poruch výživy,“ vysvětlila předsedkyně představenstva Nemocnice Český Těšín MUDr. Barbora Zbránková s tím, že právě díky detailnímu prověřování všech aspektů poskytované péče je akreditace relevantním důkazem kvality pro každého pacienta, návštěvníka i zaměstnance.

Externí auditorská komise tvořená lékařem, sestrou a technikem detailně sledovala chod nemocnice napříč všemi lůžkovými odděleními i ambulancemi, včetně provozů jako je kuchyň či správa. Prověřovala fakta a prováděla pohovory se zástupci z řad zaměstnanců. Výsledkem byla úspěšná obhajoba akreditace a získání certifikátu kvality s platností do roku 2018.

„Především přípravy na akreditaci byly poměrně náročné, výsledek ale stojí za to. Certifikát je hmotným důkazem kvality námi poskytované péče a také potvrzením toho, že jdeme v rámci námi nabízených služeb správným směrem. Všem, kteří se na obhajobě akreditace podíleli, patří velký díky,“ uzavírá MUDr. Barbora Zbránková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: