Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Za pacienty Nemocnice Český Těšín budou jezdit dobrovolníci s kávou

9.12.2014

Pacienti Nemocnice Český Těšín, člena skupiny AGEL, se těší z nového zpestření a zpříjemnění pobytu v nemocnici. Novinkou je projekt „SetKavárna“, v jehož rámci nově dobrovolníci pravidelně nabízejí pacientům kávu přímo na odděleních. Nový projekt je realizován na Oddělení odborné ošetřovatelské péče a Oddělení následné péče Nemocnice Český Těšín, a to díky spolupráci Střední zdravotnické školy Karviná a mezinárodní humanitární organizace ADRA.

„Dobrovolníci z řad studentů budou hospitalizovaným pacientům nabízet občerstvení v podobě kávy, a to i přímo na pokojích. Smyslem ale samozřejmě není jen samotný šálek kávy. Projekt by měl především podpořit komunikaci pacientů, zajistit zpestření jejich pobytu v nemocnici a umožnit příjemné setkávání pacientů s návštěvami, nebo i pacientů mezi sebou navzájem,“ vysvětluje členka představenstva Nemocnice Český Těšín Mgr. Alice Ručková s tím, že nemocnice se dlouhodobě snaží zpříjemňovat hospitalizaci pacientů.

Dobrovolníci budou na jednotlivá oddělení docházet jedenkrát za dva týdny vždy v pondělí a ve středu na jednu až dvě hodiny. Projekt SetKavárna by měl trvat až do června 2015.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: