Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Oddělení následné péče a rehabilitace v Nemocnici Český Těšín má nová moderní lůžka

22.9.2014

Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, nyní nabízí svým pacientům na oddělení následné péče a rehabilitace větší komfort v podobě nově zakoupených lůžek. Celkem 30 elektricky ovladatelných polohovaných lůžek společně s novými matracemi zajišťuje větší pohodlí a snadnou manipulaci jak pro pacienta, tak pro obsluhující personál. Současně s lůžky a matracemi byly také pořízeny noční stolky s jídelní deskou. Celková investice přesáhla jeden milión korun.

Nákupem lůžek se výrazně zlepšil komfort pacientů. „Sami si budou moci ovládat své lůžko, nastavit jeho výšku. Tím mohou předejít možnému pádu, jako tomu hrozilo v některých případech u starších typů lůžek, kdy vzhledem k stálé výšce musely být použity i pomocné schůdky, aby se nemocní pacienti například po úrazech či operacích pohodlně dostali do své postele,“ uvádí náměstkyně pro ošetřovatelskou péči českotěšínské nemocnice Mgr. Alice Ručková. Nové postele nabízí různé polohování, ať už výškové, pro snadnější pohyb z lůžka na lůžko či pojízdný vozík, tak i polohování ložné plochy. „Při polohování si mohou zdravotníci lůžko s pacientem výhodně nastavit tak, aby si nepřetěžovali svá záda,“ doplnila Mgr. Ručková.

Novými matracemi se nejen zpříjemní pobyt pacientům na lůžku. Díky speciálním zdravotním matracím s antidekubitním jádrem se sníží riziko vzniku dekubitu (proleženin), což jsou různě rozsáhlé rány vznikající především u dlouhodobě ležících pacientů. Zdravotnický personál může bojovat proti dekubitům pravidelným polohováním pacientů, co nejlepší hygienou, výměnou lůžkovin a právě již zmiňovaným použitím antidekubitálních lůžek.

Nemocnice Český Těšín v posledních letech trvale investuje. Poslední investicí byla rekonstrukce rehabilitační cvičebny a přestavba sociálních zařízení. Investice do přestavby a pořízení vybavení cvičebny přišlo na 250 tisíc korun. Největší investiční akcí v posledních letech bylo loňské otevření moderního dvoupodlažního pavilonu, jehož součástí je dialyzační středisko provozované společností B. Braun Avitum a několik ambulancí. Stavba nového pavilonu si vyžádala investici ve výši 50 miliónů korun.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: