Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

V Nemocnici Český Těšín se lidé dozvědí, proč je hygiena rukou tak důležitá

30.4.2014

Nemocnice Český Těšín, člen skupiny AGEL, se v letošním roce připojí pod záštitou Světové zdravotnické organizace k akci s názvem „Zachraňte životy – myjte své ruce“. Lidé tak budou mít jedinečnou možnost zjistit, proč je správná hygiena rukou tak důležitá a jakou hrozbu může nesprávné mytí rukou představovat. Akce se uskuteční v pondělí 5. května od 8.30 do 11.30 hodin v budově G Nemocnice Český Těšín.

Na neumytých rukou se uchycují nejčastěji bakterie, viry a parazité. Největší a nejčastější hrozbou je virová hepatitida typu A, která bývá často označována lidově jako nemoc špinavých rukou a jehel. Velkou hrozbou, a to především pro děti, je riziko onemocnění průjmem. „Nemytýma rukama se však přenáší celá řada dalších onemocnění, proto by lidé měli vědět, jak správnou hygienu dodržovat,“ vysvětluje náměstkyně pro ošetřovatelskou péči Nemocnice Český Těšín Mgr. Alice Ručková. Viry a bakterie jsou prakticky všude. Stačí vzít někde za kliku, chytit se tyče v autobuse, zmáčknout tlačítko výtahu nebo si s někým potřást rukou. Množství mikrobů se nachází i na klíčích, klávesách počítačů, na držadlech nákupních vozíků a mobilech, proto musí být lidé obezřetní.

Příchozí budou mít v pondělí jedinečnou možnost zkontrolovat si svou techniku mytí rukou pod UV lampou, která zobrazí všechny skryté nečistoty. „Uvítáme všechny věkové skupiny od malých dětí až po seniory. Akcí chceme podpořit péči o ruce a jejich čistotu, a to jak v běžném životě každého z nás v domácnostech i na pracovištích, tak ve zdravotnických zařízeních,“ dodává Mgr. Alice Ručková s tím, že akce je určena pro veřejnost, mobilní pacienty i zdravotníky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: