Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Pacienti česko-těšínské nemocnice mohou bezplatně surfovat po síti

8.4.2014

Nemocnice Český Těšín, člen skupiny AGEL, pokryla část svého areálu bezdrátovým připojením k internetu. Od počátku dubna se tak mohou pacienti rehabilitačního oddělení zdarma přihlásit na internet ať už prostřednictvím svých počítačů, chytrých telefonů nebo tabletů. V případě, že se novinka osvědčí a pacienti budou mít o bezdrátové připojení k síti zájem, zprovozní ho nemocnice i ve zbylé části hlavní budovy.

Internet dnes považují lidé za běžnou součást svého života. Někdy ho potřebují i pacienti v nemocnici, aby se mohli spojit se svými blízkými. „Je to další z kroků, kterými reagujeme na přání našich pacientů, které nám sdělují formou dotazníkového šetření. Z nich vybíráme návrhy a připomínky na zlepšení chodu naší nemocnice. Na hlavní budově jsou často hospitalizováni klienti, kteří  ve volném čase po procedurách mohou jen tak brouzdat nebo i pracovat na internetu,“ říká ředitelka nemocnice MUDr. Barbora Zbránková s tím, že vedení nemocnice do budoucna počítá s rozšířením možnosti bezdrátového internetového připojení i na další oddělení.

Pacienti tak mohou v průběhu své hospitalizace využívat pestré palety internetových služeb jako zpravodajství, hry, pošta, ale mohou také mnohdy „pracovat na dálku“, což je samozřejmě trend dnešní doby. „Věříme, že tato novinka přinese pacientům větší komfort a pomůže zpříjemnit pobyt v nemocnici, neboť hospitalizace je pro každého člověka velkým zásahem do běžného života,“ uvádí ředitelka.

Nemocnice Český Těšín se snaží svým pacientů neustále zpříjemnit jejich pobyt. Pro své hospitalizované pacienty například pořádají vystoupení Havířovských babek, což je vystoupení osmi vitálních seniorek se známými slezskými písněmi. Pravidelně k pacientům dochází dobrovolníci z organizace ADRA nebo přichází zahrát a zazpívat nadaní hudebníci ze Základní umělecké školy Pavla Kalety v Českém Těšíně. „Loni jsme pro hospitalizované pacienty připravili projekt muzikoterapie, v rámci které se pacienti s šamanskými bubínky, tibetskými mísami, zvonečky a dalšími exotickými nástroji nejen seznámí, ale také si na ně zahrají,“ uzavřela ředitelka Zbránková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: