Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Tento týden začal další akreditovaný kvalifikační kurz Sanitář v Nemocnici AGEL Český Těšín

18.2.2021

Tento týden se díky enormnímu a dlouhotrvajícímu zájmu o kvalifikační kurz Sanitář otevřel další akreditovaný kurz Sanitáře v Nemocnici AGEL Český Těšín. Nemocnice úzce spolupracuje s AGEL Střední zdravotnickou školou a Vyšší odbornou školou zdravotnickou v Českém Těšíně. Absolvent kurzu získá jistotu práce ve zdravotnických zařízeních, což dokazuje fakt dlouhotrvající poptávky po nelékařském zdravotnickém personálu v rámci celé České republiky.

Kurz Sanitáře se těší velkému zájmu a oblibě. V první kurzu letošního roku, který tento týden odstartoval, je přihlášeno celkem 15 účastníků, z toho 14 žen a jeden muž. Během následujících necelých tří měsíců čeká kurzisty jak teoretická, tak i praktická výuka přímo v českotěšínské nemocnici. „Teoretická část výuky probíhá online formou. V rámci teoretické i praktické přípravy spolupracujeme s AGEL Střední zdravotnickou školou v Českém Těšíně. Následně kurzisté absolvují praxi na lůžkových odděleních naší nemocnice, v rámci praxe navštíví také pracoviště patologie, operačních sálů, laboratoře nebo rehabilitace,“ uvádí členka představenstva Nemocnice AGEL Český Těšín Mgr. Alice Ručková, MBA.

Kvalifikační kurz končí praktickou a teoretickou zkouškou. Po skončení kurzu obdrží absolventi osvědčení o způsobilosti výkonu povolání sanitáře s neomezenou platností. Velmi často se stává, že již během praxe v nemocničních zařízeních dostávají účastnici kurzu nabídky práce. „V roce 2020 posílili náš tým celkem čtyři nově kvalifikovaní sanitáři. Naše nemocnice je uvítala na oddělení následné péče a na oddělení následné péče s rehabilitačním zaměřením,“ zmiňuje Mgr. Alice Ručková, MBA.

DALŠÍ ZÁJEMCI SE MOHOU HLÁSIT NA KURZ DO OSTRAVY

Pro velký zájem vypisuje AGEL Střední zdravotnická a Vyšší odborná škola zdravotnická v Ostravě již druhý kvalifikační kurz Sanitáře v tomto roce. Kurzu Sanitář se mohou zúčastnit zájemci starší 18 let s ukončeným základním vzděláním a v dobrém zdravotním stavu. Uchazeč musí být očkován proti hepatitidě typu B, případně mít za sebou 1. dávku vakcíny v době začátku kurzu. Přihlášku do ostravského kurzu vyplnit na webových stránkách vzdelavani.agel.cz. Termín pro podání přihlášek je 28. února.

„Po absolvování teoretické výuky spolu s praktickými cvičeními čeká účastníky kurzu povinná praxe ve zdravotnických zařízeních. Ta probíhá v síti nemocnic skupiny AGEL. Spolu s odbornými vyučujícími navštíví komplementy, a to konkrétně centrální operační sály, rehabilitační oddělení, laboratoře, lékárnu a oddělení patologické anatomie. Stěžejní je ovšem pro frekventanty praxe na standardních odděleních. Zde již pracují naplno, samozřejmě pod odborným dohledem vyučujícího,“ říká vedoucí teoretické přípravy kurzu a lektorka sanitářského kurzu PhDr. Jarmila Verešová, PhD.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: