Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Rehabilitace Nemocnice Český Těšín má nový přístroj k aplikaci plynových injekcí

18.2.2020

Rehabilitační oddělení Nemocnice Český Těšín, která patří do skupiny AGEL, zakoupilo nový přístroj k aplikaci podkožních plynových injekcí pomocí oxidu uhličitého. Metoda pomáhá pacientům zejména od bolesti zad a kloubů. Léčebná metoda karboxyterapie (plynové injekce) je založená na místním působení oxidu uhličitého v kůži a podkoží. Pořizovací cena přístroje, který nahradil starší typ, přesáhla 40 tisíc korun.

„Touto reflexní terapií řešíme hlavně bolestivá onemocnění. Aplikaci plynových injekcí provádíme také u pacientů s vertebrogenním algickým syndromem, který se projevuje bolestí hlavy, která má svoji příčinu v oblasti horní krční páteře. Dále u pacientů s artrózou kolenního kloubu, artrózou kýčelního kloubu, syndromem bolestivého ramene a karpálního tunelu,“ říká zástupkyně primářky rehabilitace českotěšínské nemocnice MUDr. Wanda Rudzinská s tím, že pomocí přístroje ošetřují pacienty jak na rehabilitačním oddělení, tak i ambulantní klienty. „Týdně používáme přístroj zhruba u 50 pacientů,“ doplnila lékařka.

Oxid uhličitý se aplikuje pod kůži nebo do svalů jemnou injekční jehlou, která je prostřednictvím dávkovače spojená s tlakovou nádobou. Klient může pociťovat mírné pálení nebo tlak, který však během několika vteřin odezní. V dané oblasti dochází k výraznému zlepšení prokrvení, reflexním změnám a účinnému snížení bolestivých syndromů pohybového aparátu. Po aplikaci není nutný odpočinek, naopak pohyb urychlí vstřebávání.

Léčebná metoda karboxyterapie je bezpečnou metodou, neboť medicinální oxid uhličitý je plyn netoxický a plně rozpustný. „Počet aplikací je individuální, většinou při jednom sezení to bývá 2 až 6 vpichů. Počet sezení závisí na efektu léčby, většinou se jedná od 6 do 10 procedur podle potíží klienta,“ uvádí MUDr. Rudzinská a doplňuje, že několikaminutovou aplikaci plynových injekcí provádí lékař rehabilitačního oddělení.

Aplikace plynových injekcí u hospitalizovaných pacientů je zdarma, u ambulantních pacientů však není hrazena zdravotními pojišťovnami a jedna aplikace stojí 100 korun. Pacienti se mohou objednávat osobně nebo telefonicky každý den na ambulanci rehabilitačního oddělení na čísle 558 769 249.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: