Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Den zdraví v Nemocnici Český Těšín byl úspěšný

12.6.2019

Přes 100 účastníků navštívilo ve čtvrtek 6. června Den zdraví a prevence v Nemocnici Český Těšín, která je členem skupiny AGEL.

„Hned v úvodu přivítal návštěvníky nemocnice stánek s informacemi o poskytování první pomoci a hygieně rukou a příchozí zde dostali mapku s jednotlivými stanovišti a mohli si vybrat, jaká vyšetření podstoupí,“ uvádí Pavlína Pnioková z marketingového oddělení nemocnice s tím, že akci navštívila stovka účastníků, kdy nejmladšímu bylo 18 a nejstaršími 82 let.

Oddělení klinické biochemie a hematologie nabídlo lidem vyšetření krve, konkrétně krevního obrazu, cholesterolu a glykémie. Z výsledků vyšetření vyplynulo, že větší polovina zájemců měla mírně zvýšenou hladinu cholesterolu v krvi.

V rámci rehabilitačního poradenství se mohli zájemci nechat vyšetřit na speciálním přístroji, podoskopu. Převážně ženy se pak zajímaly o poradenství v oblasti inkontinence, které rovněž poskytovali pracovníci rehabilitace.

Celkem 30 osob podstoupilo sonografické vyšetření břicha. Zdravotníci naštěstí u nikoho z vyšetřených neodhalili závažnější zdravotní problémy. Lidem byla k dispozici také nutriční poradna, kde návštěvníci nejčastěji využívali možnosti změření hodnoty útrobního tuku, množství svalové hmoty a množství vody. Vzhledem k tomu, že u většiny příchozích byly zjištěny zvýšené hodnoty tuku, zdravotníci lidem poradili, jak upravit své stravovací návyky.

Bohatý program doplnilo také kardiologické a diabetologické poradenství.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: