Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín zakoupila motodlahu pro rehabilitaci pacientů

20.2.2019

Novou kolenní motodlahou se může pochlubit rehabilitační oddělení Nemocnice Český Těšín. Přístroj využívají pacienti k rehabilitaci po operaci kolene nebo kyčle, zejména po výměně kolenního nebo kyčelního kloubu, a také po plastice křížového vazu. Investice do nové motodlahy přesáhla 150 tisíc korun.

Zcela nový přístroj pro pasivní pohybovou terapii CPM (Continuous Passive Motion) rozšířil možnosti rehabilitační péče českotěšínské nemocnice. „Kolenní motodlahu využívají pacienti nejčastěji v začátku rehabilitace, kdy přístroj provede veškerý pohyb za ně, takže nemocný sám nemusí vyvíjet fyzickou sílu,“ říká fyzioterapeutka Nemocnice Český Těšín Mgr. Anna Bardoňová.

Použití nového přístroje je velmi snadné. Motodlaha opakovaně pohybuje kloubem pacienta v rámci předdefinovaného rozsahu pohybu. „Každodenní cvičení zvyšuje zpočátku omezený rozsah pohybu daného místa. Pasivní pohybová terapie zajišťuje bezpečné cvičení během fáze hojení a regenerace tkáně, snižuje pooperační bolesti a minimalizuje riziko zánětu,“ uvádí Mgr. Anna Bardoňová s tím, že díky motodlaze se výrazně zkracuje doba rehabilitace a pomáhá i k rychlejšímu obnovení úplného rozsahu pohybu.

Nemocnice Český Těšín v posledních letech trvale investuje. Největší investiční akcí v posledních letech bylo v roce 2013 otevření moderního dvoupodlažního pavilonu, jehož součástí je dialyzační středisko provozované společností B. Braun Avitum a několik ambulancí. Stavba nového pavilonu si vyžádala investici ve výši 50 miliónů korun.

„Snažíme se, aby se u nás klienti cítili co nejlépe, proto průběžně investujeme do estetizace prostředí nemocnice. Například jsme obměnili celý lůžkový fond tak, aby měli všichni naši pacienti moderní elektrické polohovatelné postele. V následujících letech například plánujeme investovat do vybavení radiologického pracoviště a obměníme diesel agregát. To vše v hodnotě několika miliónů korun,“ uzavírá předsedkyně představenstva Nemocnice Český Těšín MUDr. Barbora Zbránková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: