Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 558 769 211

O nemocnici

Nemocnice Český Těšín dokončila modernizaci lůžkového fondu

9.2.2017

Nemocnice Český Těšín, která je členem skupiny AGEL, v letošním roce dokončila modernizaci lůžkového fondu. Pacienti na všech odděleních nemocnice již leží na elektricky polohovatelných lůžcích. Od roku 2008, kdy s modernizací lůžkového fondu vedení nemocnice začalo, bylo pořízeno celkem 124 elektrických polohovacích postelí včetně antidekubitních matrací a pojízdných nočních stolků s výklopnou nastavitelnou jídelní deskou v celkové hodnotě téměř 5 miliónů korun.

„Nová lůžka s matracemi přinesly pacientům především vyšší komfort a pohodlí. Starší postele již neodpovídaly standardním požadavkům. Dokončení modernizace lůžkového fondu pro nás znamená významný posun ve zvyšování kvality péče o pacienty, bezpečí a také snížení rizika možného úrazu. Přidanou hodnotou je taktéž zmírnění fyzické zátěže u personálu,“ říká předsedkyně představenstva nemocnice MUDr. Barbora Zbránková.

S obměnou nemocničních lůžek začala nemocnice v roce 2008, kdy zakoupila prvních pět moderních postelí pro lůžka sociální péče. V dalších letech se postupně obměnil celý lůžkový fond. Posledních 14 kusů nemocničních lůžek bylo pořízeno počátkem letošního roku, takže nyní jsou všechna oddělení vybavena elektrickými polohovatelnými lůžky.

Kvalitní lůžka jsou základem zvyšování kvality poskytované péče. „Lůžka jsou vhodná také pro pacienty s vyšší hmotností nad 200 kilogramů i pro lidi s vyšší postavou. Lůžka mají navíc dvoudílné sklopné plastové postranice pro snadnou manipulaci s pacientem. Díky ovladači si může každý pacient sám polohovat jednotlivé díly ložné plochy a také nastavit výšku lůžka,“ uvádí MUDr. Barbora Zbránková s tím, že lůžka jsou většinou kovová, kromě lůžek na sociálních lůžkách, které jsou dřevěná.

Důležitá je i kvalita matrací, které pacientům mohou zpříjemnit pobyt na lůžku. Díky speciálním zdravotním matracím s antidekubitním jádrem se sníží riziko vzniku dekubitu (proleženin), což jsou různě rozsáhlé rány vznikající především u dlouhodobě ležících pacientů. Zdravotnický personál může bojovat proti dekubitům pravidelným polohováním pacientů, co nejlepší hygienou, výměnou lůžkovin a právě již zmiňovaným použitím antidekubitálních lůžek.

Nemocnice Český Těšín v posledních letech trvale investuje. Největší investiční akcí v posledních letech bylo v roce 2013 otevření moderního dvoupodlažního pavilonu, jehož součástí je dialyzační středisko provozované společností B. Braun Avitum a několik ambulancí. Stavba nového pavilonu si vyžádala investici ve výši 50 miliónů korun. „Snažíme se, aby se u nás klienti cítili co nejlépe. V letošním roce například jsme již zakoupili koncentrátor kyslíku, který slouží pro pacienty s onemocněním plic, obměňujeme techniku na rehabilitační ambulanci, plánujeme nákup mobilních klimatizačních jednotek, které zlepší komfort pacientů i zaměstnanců v příliš horkých letních dnech, “ uzavírá předsedkyně představenstva nemocnice MUDr. Barbora Zbránková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: